Rumun u ekstazi

Plasirao se na EURO, pa zaprijetio zvijezdi Reala: "Vini dođi, slomit ću te!"

Eldar Ganibegović

Rumunija je sinoć osigurala plasman na EURO, a u zanosu je reprezentativac ove zemlje poslao prijeteću poruku Viniciusu Junioru. U zanosu i šali nakon utakmice.

U okviru 9. kola kvalifikacija za EURO, fudbalska reprezentacija Rumunije sinoć je u Mađarskoj nakon preokreta s 1:2 savladala selekciju Izraela.

Ovom pobjedom Rumunija je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Zajedno s Rumunijom, dodajmo, iz grupe G će na prvenstvo i Švicarska.

Nakon utakmice protiv Izraela, u svlačionici Rumunije uslijedilo je veliko slavlje. Pojedini fudbaleri bili su naročito raspoloženi.

Reprezentativac Rumunije Andrei Ratiu je nedavno u dresu Rayo Vallecana odigrao sjajan meč na Santiago Bernabeuu i strpao u džep Viniciusa Juniora.

Dobio je tada pohvale od španskih i evropskih medija. Jednako dobru utakmicu odigrao je i sinoć protiv Izraela.

Nakon utakmice, u ekstazi su reprezentativci Rumunije upalili live na Instagramu. Marin i Ratiu su uzvikivali "Gdje si?" što je bilo upućeno za Viniciusa, da bi Andrei Burca poslao prijetnju: "Vini, slomit ću te!".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bilo je to izuzetno zanimljivo Rumunima, no teško da će se Vinicius i obazirati na ovo. Sada ima mnogo većih problema od šaljivih prozivki iz Rumunije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.