U razmaku od tri dana slavili su na Bilinom polju - Ovo su jedina dva moguća rivala BiH u baražu!

Riječ je o polufinalnom susretu

U razmaku od tri dana slavili su na Bilinom polju - Ovo su jedina dva moguća rivala BiH u baražu!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu 2024. godine igrat će baraž za Evropsko prvenstvo. Trenutno, imamo dva moguća protivnika kada govorimo o polufinalnom susretu, a jedina moguća promjena je da se to svede na jedno od ta dva imena nakon sutrašnjih utakmica.

Nakon poraza od Portugala u oktobru mjesecu, jasno je bilo da je naša reprezentacija izgubila i teoretske šanse da se direktno plasira na EURO. Već te noći 16. oktobra, okrenuli smo se martovskom baražu.

Zahvaljujući osvojenoj grupi u B diviziji Lige nacija, bilo je jasno da imamo obezbijeđen baraž i prije početka kvalifikacija. Ono što je također jasno je da ćemo polufinalni meč igrati na domaćem terenu.

U B grupi baraža domaćin je i Izrael i za protivnika će imati Island, dok ćemo mi imati Finsku. No, u sve se umiješala i Ukrajina i što oni sutra odigraju svoj meč protiv Italije, stvari će biti jasnije.

Naime, ako Ukrajina pobijedi Italiju i ode direktno na EURO, Italija će u A grupu baraža, a parovi u B grupi će biti Bosna i Hercegovina - Finska i Izrael - Island. 

Međutim, ako Ukrajina ne pobijedi Italiju što je vrlo vjerovatno, onda će se u sve umiješati žrijeb. Ukrajina, Finska ili Island biti će izvučeni da idu u A grupu baraža, a samo ako Finska bude izvučena, u tom slučaju će protivnik našoj selekciji biti Ukrajina.

Oglasi

Dodajmo i da će se žrijeb baraža održati u četvrtak, 23. novembra. Na njemu će biti odlučeno i ko će biti domaćin finalne utakmice, odnosno koji pobjednik polufinala. 

Prve odnosno polufinalne utakmice na rasporedu su 21. marta 2024. godine, a finalni mečevi igraju se pet dana kasnije. 

Finska i Ukrajina u razmaku tri dana slavile u Zenici

Prije dvije godine, u novembru 2021. godine, upravo Finska i Ukrajina su slavile u Zenici. Radilo se o posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Našoj selekciji trebala su četiri boda iz te dvije utakmice, ali smo, naročito protiv Finske, totalno podbacili i izgubili 3:1. Tri dana nakon toga protiv Ukrajine je Ivaylo Petev izveo kombinovani sastav i izgubili smo s 0:2.

Top Komentari

Drakula
Ma ispali kako god. Ne znam sta ih forsirate. Oni luxemburg ne mogu dobit,oni su u rangu andore,san marina i malte
1 0
Edo77
Opet CE Nas Puki na..uziti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi