Održana minuta šutnje za žrtve na jugu Izraela

Utakmica u Mađarskoj

Održana minuta šutnje za žrtve na jugu Izraela

Eldar Ganibegović

Večeras je prije utakmice Izraela i Rumunije održana minuta šutnje za žrtve na jugu Izraela. Radi se o kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2024.

U okviru 9. kola kvalifikacija za EURO, Izrael večeras kao nominalni domaćim u Mađarskoj dočekuje Rumuniju. Utakmica je počela u 20:45 sati.

Nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1. Zahavi je u drugoj minuti doveo Izrael u vodstvo, da bi Puscas izjednačio osam minuta kasnije.

Prije utakmice na Pancho Areni u Felcsutu, održana je minuta šutnje. Reprezentativci Izraela i Rumunije stali su na centar i ispoštovali taj momenat.

Minuta šutnje je održana u znak solidarnosti sa žrtvama na jugu Izraela. Komentari i mišljenje javnosti su podijeljeni.

Oglasi

Inače, ako do kraja utakmice ovako ostane, Izrael se oprašta od plasmana na EURO i ide u baraž koji će se igrati u martu 2024. godine.

Švicarska vodi protiv Kosova 1:0 i na pragu je direktnog plasmana, baš kao i Rumunija, ako zadrži remi protiv Izraela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako bismo u posljednjem kolu mogli gledati duel Švicarske i Rumunije, dvije reprezentacije koje bi tako samo odlučivale o prvom mjestu u grupi i igrale za prestiž. 

Podsjetimo, ranije danas je u ovoj grupi, grupi I, Bjelorusija slavila protiv Andore (2:0), no taj meč nije imao nikakav utjecaj kada se radi o borbi za prve dvije pozicije. 

Top Komentari

Hanibal
Ove fasiste treba izbaciti iz svih UEFA takmicenja. Oni i ne pripadaju geografski Evropi, vec Aziji i tamo se trebaju takmiciti.
1 0
user1676286668
Lagano sudiji naredis prije početka utakmice ako budu održalo minut šutnje na svoju ruku izbacis po 5 igrača iz obje ekipe i nek se igraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi