Razočarenje za Dinamo: Luka Modrić odabrao mjesto nastavka karijere!
Foto - EPA

I on ide gdje i drugi

Razočarenje za Dinamo: Luka Modrić odabrao mjesto nastavka karijere!

Midhat Šljivak

Hrvatski veznjak Luka Modrić (38) odabrao je zemlju u kojoj će nastaviti karijeru. To će prema svemu sudeći biti Saudijska Arabija.

Luka Modrić ostat će u redovima madridskog Reala do kraja sezone. Ugovorom je legendarni veznjak vezan s Kraljevima do juna 2024. godine i ugovor će biti ispoštovan.

Iako je u 39. godini života Luka nema namjeru završavati karijeru. On će je nastaviti i kako tvrdi španski Sport, već je odabrao mjesto u kojem će se nastaviti njegova velika karijera.

Hrvat će s porodicom put Saudijske Arabije. Iz ove zemlje pokazuju ogroman interes za iskusnog fudbalera, a on je na kraju odlučio prihvatiti ponudu i od narednog ljeta ćemo i Modrića gledati u prvenstvu Saudijske Arabije.

Nije još uvijek poznato ime kluba u kojem će nastupati. Dvije su opcije, to su Al-Ittihad i Al-Ahli i u narednim mjesecima će se donijeti konačna odluka.

Oglasi

Neće se ova vijest nikako dopasti navijačima zagrebačkog Dinama. Oni su Luku sanjali u modrom dresu, no Arapi jednostavno nude previše novca da bi se još jedna ogromna ponuda odbila.

Podsjetimo, Luka je proteklog ljeta odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije. Navodno se radilo o višemilionskim ciframa na mjesečnom nivou, ali je on to odbio i odlučio je odigrati još jednu sezonu u Realu.

Modrić će na kraju sezone tako završiti 12-godišnji boravak u Madridu. Stigao je iz Tottenhama 2012. godine za 35 miliona eura i ispisao je historiju hrvatskog fudbala.

S Realom je osvojio apsolutno sve što je mogao. Kruna karijere je ipak bila Zlatna lopta za najboljeg fudbalera svijeta koju je osvojio 2018. godine.

Oglasi

Njegova era u Madridu će ostati upisana zlatnim slovima u historiju. Dres kraljevskog kluba oblačio je 503. puta i ima učinak od 37 golova i 78 asistencija.

Luka Modrić se od dresa Hrvatske oprašta u Njemačkoj

Bogatu reprezentativnu karijeru Luka Modrić će okončati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Legendarni veznjak godinama je nosioc igre Vatrenih. Nastupao je na brojnim takmičenjima i učestvovao je u osvajanju srebra i bronze na Svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić završava veliku reprezentativnu karijeru (Foto: EPA)

Hrvatska je jako blizu plasmana na još jedan Euro. Gotovo je sigurno da će igrati u Njemačkoj narednog ljeta i to će mu biti definitivan oproštaj od nacionalnog tima.

Modrić je u kockastom dresu debitovao 2006. godine. U proteklih 17 godina odigrao je 171 utakmicu i postigao je 24 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676748726
Ma kakva saudija, stiže za 300 KM mjesečno u Zrinjski. Zrinjski ga napravio zvijezdom ?
2 0
SamoSiroki
To je kad je neko bio sirotinja a sad se bori za svaku marku?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije