Izrael se ponadao nakon 90 sekundi, a onda "šamar" od čovjeka koji se brukao u Zenici!

Već dva gola smo vidjeli

Izrael se ponadao nakon 90 sekundi, a onda "šamar" od čovjeka koji se brukao u Zenici!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Izraela večeras ima šansu otvoriti sebi vrata EP-a. Dobro je krenula, ali...

Večeras se igraju utakmice 9. kola kvalifikacija za EURO u grupi I. Ranije danas Bjelorusija je s 2:0 savladala Andoru, no taj meč je apsolutno nebitan kada je borba za plasman u pitanju.

Od 20:45 prave poslastice. Kosovo ima najmanje šanse i gostuje Švicarskoj, kojoj u trenutnoj situaciji i remi odgovara da obezbijedi direktan plasman kolo prije kraja.

Izrael na neutralnom terenu u Mađarskoj dočekuje Rumuniju. Dobro je krenuo i otvorio vrata EURO-a, ali onda u 10. minuti šok.

Naime, Izrael je protiv Rumunije poveo već u 2. minuti, nakon 90 sekundi igre. Strijelac je bio Zahavi na asistenciju Miguela Vitora.

Oglasi

Ipak, samo osam minuta kasnije bolno prizemljenje. Izjednačenje Rumuniji donosi Puscas i Izrael večeras ne pobijedi situacija je jasna - Švicarska i Rumunija su na EURO-u, a Izrael u martu u baražu.

Inače Puscas, koji je postigao gol za Rumuniju, propisno se obrukao prošle godine na Bilinom polju. BiH je dočekala Rumuniju u Ligi nacija, a on je promašio jednu kolosalnu šansu i kumovao porazu svoje selekcije (1:0). 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od 20:45 igraju se i dva meča u grupi C. Francuska nakon 18 minuta igre vodi protiv Gibraltara s 3:0, a gosti imaju i crveni karton.

Nizozemska vodi protiv Republike Irske s 1:0 i na dobrom je putu da se plasira na EURO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi