Doživio je prijelom na početku meča Rumunija - BiH, stisnuo zube i odigrao svih 90 minuta

Pokazao ljubav prema domovini

Doživio je prijelom na početku meča Rumunija - BiH, stisnuo zube i odigrao svih 90 minuta

E. Ganibegović

U okviru šestog kola grupe 3 B divizije Lige nacija prije četiri dana u Bukureštu su snage odmjerile selekcije Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Našim Zmajevima ta utakmica rezultatski ništa nije značila jer su tri dana ranije pobjedom protiv Crne Gore u Zenici (1:0) osigurali prvo mjesto u grupi, dok su Rumuni tražili pobjedu koja bi im uz kiks Finske u Podgorici donijela ostanak u B diviziji.

Rumuni su protiv nas slavili s 4:1, no kiks Finske nisu dočekali, pa će naredno izdanje Lige nacija igrati u diviziji C.

Naš selektor Ivaylo Petev u ovoj je utakmici morao napraviti prinudnu izmjenu sredinom prvog poluvremena kada je Siniša Saničanin zamijenio Adnana Kovačevića, a sada su rumunski mediji objavili kako je i u njihovom taboru bilo problema s povredom na startu utakmice.

Naime, stoper rumunske reprezentacije Andrei Burca početkom utakmice protiv naše selekcije doživio je prijelom šake, no na kraju smo vidjeli da je odigrao svih 90 minuta.

Ljekar u reprezentaciji Rumunije za tamošnje medije otkrio je situaciju oko Burce i istakao da bi period oporavka mogao trajati oko tri sedmice.

Oglasi

"Bila je to početna faza utakmice kada je Burca pao na ruku. Stavio sam mu oblogu na to područje i rekao je da može nastaviti igrati.

U 95 posto ovakvih slučajeva radi se o uganuću na radiokarpalnoj razini, ništa više. To je i razlog zašto sam dao pristanak za nastavak igre.

Na poluvremenu sam još jednom razgovarao s njim na tu temu i rekao mi je da je u redu i da može igrati. U drugom poluvremenu više nije bilo problema poput pada na desnu ruku ili udarca u to područje.

Nakon utakmice, vratio se u klub i preporučio sam mu da napravi rendgensku snimku da se vidi radi li se samo o istegnuću ili je riječ o ozbiljnijoj traumi kosti, možda čak i prijelomu. U tom trenutku nisu bili vidljivi nikakvi znakovi upale.

Da se ova povreda dogodila na utakmici u Helsinkiju, odnosno da nije završilo reprezentativno okupljanje, lično bih otišao s Andreiem na rendgensko snimanje i jasno bi se vidjela dijagnoza.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Upravo sam saznao da ima prijelom i stvarno mi je žao. Ići će na operaciju i mislim da će moći nastaviti s treninzima što je prije moguće, vjerojatno uz pomoć proteze za fiksiranje i obnavljanje tog područja.

Iz mog iskustva, mislim da će period izostanka biti do tri sedmice", rekao je za Fanatik ljekar reprezentacije Rumunije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti