Sa utakmice u Ugljeviku

Fenjeraš pružio novu kvalitetnu partiju

Zvijezda 09 nadigrala Široki Brijeg i ostala u borbi za opstanak

Samir Mlaćo

Zlata vrijedna tri boda upisali su nogometaši Zvijezde 09 protiv Širokog Brijega (3:0) u okviru 18. kola Premijer lige naše zemlje.

Na kraju je završilo 3:0 i to potpuno zasluženo, te domaćima ostaje nada da mogu na kraju izboriti opstanak, iako su prije samo par kola bili gotovo otpisani. Široki Brijeg je razočarao te nastavio krizu u Ugljeviku i najavljuje se velike promjene, kako u igračkom kadru, tako i stručnom štabu, ali i odgovornima za transfer politiku kluba.

Široki Brijeg je bio nešto aktivniji na startu meča, no nije bilo prilika. U 21. minuti Bože Vukoja izlazi sam na golmana Širokog Bendera, ali šutira tik pored stative i propala je velika šansa za domaće.

U 27. minuti poveli su domaći. Maksimović ubacuje sa lijeve strane, Ristanović sve dobro prati i pogađa glavom za vodstvo domaćeg tima i veliko slavlje. Zvijezda 09 je nastavila sa napadima i došla u 44. minuti do novog pogotka.

Duga je to bila akcija domaćeg tima, Maksimović dodaje do Karaklajića, a ovaj je siguran i domaći sa osmijehom odlaze na pauzu.

Tek što je počeo drugi dio Saliman prijeti za domaće, ali ide to pored stative gostiju. 3:0 je moglo biti u 56. minuti. Vadze je iskosa krenuo ka golu gostiju, ali šutirao je i pogodio vanjski dio mreže.

U 72. minuti 'bomba' Kpana lijevom nogom, ali golman Zvijezde Damjanović sjajno interveniše i spašava svoj tim. Pet minuta kasnije gosti su pokušali preko Chinedua koji je šutirao glavom, no Damjanović izbacuje u korner.

U 84. minuti ubacuje Kuprešak pred gol domaćih, no čiste igrači Zvijezde 09.  Kaznio je to sve Maksimović koji je u 86. minuti pogodio za 3:0 i riješio sve nedoumice u ovom meču.

Zvijezda 09 sada ima 11 bodova, Igman je na 18, ali od 15 sati igra duel sa FK Velež u Mostaru. Široki Brijeg je na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

FK Zvijezda 09 - NK Široki Brijeg 3:0

FK Zvijezda: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Veličković, Goodswill, Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Šaravanja, Chinedu, Kpan, Matić, Lukić, Mamić, Musa, Dadić, Tomić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.