FOTO: E. Oštraković

Skoro pa bez pravih prilika

Fudbaleri Sloge i Veleža još na odmoru: Igra za zaborav u Modriči

Haris Zilić

Odigran je prvi duel 19. kola WWIN lige čime je počelo i zvanično ligaško fudbalsko proljeće u Bosni i Hercegovini. U Modriči snage su odmjerili Sloga Meridian Doboj i mostarski Velež, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Oba tima kao da su u nekom grču igrala prvo poluvrijeme. Prvih pola sata nismo vijdeli nijedan udarac prema golu.

Velež je bio malo aktivniji, a jedino uzbuđenje desilo se u šestoj minuti kada su gosti tražili penal nakon što je oboren Guliashvili, ali sudija Halkić se nije oglasio.

U 31. minuti prvi i jedini pravi udarac u prvom poluvremenu. Bila je to prilika za Velež, Čaić je šutirao, a Trako odlično odbranio.

Što se tiče Sloge nisu imali nijedan ozibljan udarac prema golu Mostaraca u prvih 45 minuta utakmice.

U nastavku velika prilika za Velež u 52. minuti, lopta je iznenada došla do Hrkaća koji šutira sa pet metara, ali golman Trako zaustavlja njegov udarac.

Sloga je pokušala zaprijetiti u 68. minuti. Kvesić je centrirao, Vidić došao do lopte, ali nije uputo udarac kako je želio, na kraju bez opasnosti po gol Veleža.

U finišu meča Sloga je bila malo aktivnija, pokušavao jei Velež dugim loptama, ali bez pravih prilika i ostalo je do kraja 0:0. Slabo otvaranje proljetnog dijela prvenstva u WWIN ligi.

WWIN liga, 19. kolo:

FK Sloga Meridian Doboj - FK Velež Mostar 0:0

SLOGA MERIDIAN: Trako, Predragović, Božičković, Dujaković S., Popara, Dujaković N., Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Čaić, Halilović D., Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Oliveira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.