Nastavlja se Wwin liga, ko će se radovati u Modriči?
Detalj sa meča Kupa Velež - Tuzla City

Iz oba tima se nadaju bodovima na startu drugog dijela sezone

Nastavlja se Wwin liga, ko će se radovati u Modriči?

Samir Mlaćo

Večerašnjim susretom Sloge Doboj i Veleža u Modriči zvanično počinje drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Biće veoma uzbudljivo, a večerašnji meč donosi duel petoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli. Sloga kao domaćin igra sjajno, kako u Doboju, tako i u Modriči, dok se bodova nadaju i navijači Veleža.

Oba tima su uspješno preskočili prepreke u osmini finala Kupa naše zemlje.

"Uzimajući u obzir da smo već jednu takmičarsku utakmicu ostavili iza sebe svjesni smo da protiv Veleža treba da pokažemo šta smo radili u ovom pripremnom periodu. Ja sam pred Igman rekao da je ovo najkraći pripremni period otkad ja vodim ekipe i pokazalo se da nisu svi baš bili u elementu, sem Borca, svi ostali su se u Kupu još tražili.

Mi smo od te kup utakmice imali samo četiri dana, oni sedam i oni će biti svježija ekipa, ali ta utakmica nam daje draž, ovo je susret petoplasirane i trećeplasirane ekipe. I sve ono što se dešavalo u prvoj utakmici u Mostaru daje nam motiv da želimo da se revanširamo.

Oglasi

Imamo osiguran plasman u četvrtfinale i psihološki momenat bi trebao da bude na našoj strani. Kod igrača vidim jednu dozu rasterećenosti, što je dobro", rekao je šef struke Sloge Vlado Jagodić u najavi meča.

Glavna opasnost po Velež bit će sjajni napadač Dejan Vidić koji je pozvao sve navijače Sloge da dođu u što većem broju i podrže svoj tim.

Velež je savladao u Kupu BiH FK Tuzla City 3:2, a jedan od junaka bio je Asmir Suljić. Mnogi vjeruju da će sada kada je prošao pripreme sa ekipom zablistati.

"Već smo analizirali ekipu Sloge. Spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu, a sigurno da će biti teško igrati u Modriči. Oni su kući ostvarili sve pobjede, kako u Doboju, tako i Modriči. Peti su na tabeli, 'pušu' nam za vratom, ali sigurno da mi želimo pokazati ono što znamo i siguran sam da ćemo zabilježiti pozitivan rezultat", kazao je Suljić jučer u razgovoru za SportSport.

Oglasi

Smatra da daće ekipe koje imaju širi roster svakako biti u blagoj prednosti u nastavku sezone.

"Sigurno da će prvenstvo biti jako zanimljivo, kako u borbi za Evropi, te titulu, tako i za opstanak. Dosta ekipa se bori za sami vrh, a također je dosta ekipa u opasnoj zoni. Kao što sam rekao, nama je cilj izlazak u Evropi. U Kupu smo već dvije - tri sezone u završnici , odnosno finalu, nadam se iskreno trofeju i mislim da je to klub zaslužio. Igramo odličan fudbal, ali biće teško.

Puno je utakmica u kratkom periodu, mislim 17 u dva - tri mjeseca. Biće teško, ali mislim da će biti i jako zanimljivo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč u Modriči igra se od 18 sati, a na centru će se naći Haris Halkić iz Sanskog Mosta, dok su njegovi pomoćnici Stefan Tešanović i Amir Kadić. Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog.

Preostale utakmice ovog kola igraju se u subotu i nedjelju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi