Brazilski fudbaler prvo pojačanje Stare dame (Foto: EPA)

Anderson stiže u Torino

Juventus 'završio' zvijezdu velikog rivala

Midhat Šljivak

Torinski Juventus završio je sjajan transfer. Novi fudbaler Stare dame postat će brazilski ofanzivac Felipe Anderson.

Juventus u narednim godinama planira povratiti tron u italijanskom fudbalu. Očekuju se brojne promjene u najvećem klubu s Apenina i brojna nova imena u sastavu.

Thiago Motta bi trebao preuzeti mjesto trenera umjesto Massimiliana Allegrija, a prvo pojačanje kluba iz Torina postat će brazilski ofanzivac Felipe Anderson.

Radi se o dobro poznatom licu i čovjeku koji je doslovno ikona velikog rivala Lazija. Dres Nebeskoplavih nosi već osam godina i igra odličan fudbal.

Ipak, odlučio je napraviti dodatni iskorak u karijeri. Dugo je u kontaktu s Juventusom i dogovor je gotovo završen.

"Juventus je na korak od potpisivanja Felipea Andersona kao slobodnog igrača. Zvanična ponuda je poslata brazilskom krilu i sve bi uskoro trebalo biti gotovo. Sve je u završnoj fazi, radi se na detaljima", saopštio je transfer guru Fabrizio Romano.

Anderson je u dresu Lazija proveo osam godina. Postao je ikona kluba, odigrao je 318 utakmica uz učinak od 56 golova i 63 asistencija.

Pored Lazija nastupao je za West Ham, Porto i Santos i definitivno je za ovog 30-godišnjak prelazak u Juventus potpis karijere.

Neće se ove vijesti sigurno dopasti navijačima Lazija. Oni su veliki rivali Staroj dami i vidjet ćemo šta će se desiti po povratku na Olimpico u dresu Bianconera.

Juventus priprema velike potpise

Sportski direktor Juventusa Cristiano Giuntoli sprema velike potpise u Torinu i Stara dama bi mogla izgledati znatno svježije.

Pored Andersona Juve je već završio fenomenalnog defanzivca Bologne Riccarda Calaifiorija, a iz ovog kluba žele i napadača Joshuu Zirkzeea.

Ofanzivni dio ekipe mogao bi pojačati i reprezentativac Italije Mateo Retegui iz Genoe, ali i fenomenalni engleski ofanzivac Mason Greenwood.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dosta je fudbalera koji se povezuju s Bianconerima. Među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić, kao i fenomenalni veznjak Bayerna Leon Goretzka.

Definitivno se sprema zanimljivo ljeto pred navijačima Juventusa. Ljubitelji crno-bijele boje mogli bi uživati u nekom novom Juventusu kojeg će voditi sjajni Thiago Motta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.