Dosta im je svega: Kreću velike promjene u Juventusu!
Torinski velikan planira brojna pojačanja (Foto: EPA)

Bit će dosta novih lica

Dosta im je svega: Kreću velike promjene u Juventusu!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus sprema velike promjene unutar tima ovog ljeta. Očekuje se dolazak nekoliko novih igrača, ali i novog trenera.

Massimiliano Allegri gotovo sigurno neće predvoditi Juventus s kupe naredne sezone. Njegovo mjesto trebao bi zauzeti Thiago Motta, a sportski direktor Cristiano Giuntoli spremio je i značajne promjene unutar ekipe.

U Torinu se treba očekivati značajan broj novih imena. Već su počeli pregovori s nekim od fudbalera, a dolazak jednog od njih samo je pitanje trenutka.

Juve je, tvrde italijanski mediji, dogovorio sve sa sjajnim defanzivcem Bologne Riccardom Calafiorijem. Ovaj momak oduševio je apsolutno sve svojim igrama i Stara dama je odmah krenula po njega.

Na njegovom transferu se radi već više od tri mjeseca. Očekuje se skorašnja finalizacija i 21-godišnjak će postati novi član Bianconera.

Oglasi

Nije Calafiori jedini član Bologne koji bi mogao put Torina. Najveći italijanski klub želi nizozemskog napadača Joshuu Zirkzeea i pregovori o njegovom dovođenju također traju.

Cijena ovog fudbalera je oko 50 miliona eura, interes za njega pokazuje i AC Milan, ali glavno pravo na otkup ugovora ima minhenski Bayern.

Ofanzivni dio ekipe trebao bi pojačati i Mateo Retegui. 24-godišnjak igra dosta dobro u timu Genoe, ali vrhunske partije pruža u dresu reprezentacije Italije.

Također, Juve je zainteresovan i za ofanzivca Atalante Teuna Koopmeinersa čija je cijena na tržištu 60 miliona eura, a Bianconeri se povezuju s još nekoliko dobro poznatih lica iz evropskog fudbala.

Oglasi

Poznata imena napuštaju Juventus

Nekoliko poznatih lica vjerovatno će tokom ljeta postati bivši članovi Juventusa.

Napadački duo Moise Kean - Arkadiusz Milik trebali bi među prvima napustiti klub, a očekuje se da će njihovim putem i Alex Sandro.

Sportski direktor Cristiano Giuntoli marljivo radi kako bi Juve vratio na vrh italijanske Serie A. Želi kreirati sasvim novi tim koji će krenuti bez Massimiliana Allegrija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi pik za novog trenera je Thiago Motta. On je u Bologni kreirao pravo čudo i privukao je veliki interes, kako Juventusa, tako i drugih klubova.

Juve je navodno ipak prva opcija za Mottu. Neće odbiti poziv iz Torina i vidjet ćemo je li on taj koji Bianconere može vratiti na vrh.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi