Promjena na klupi Juventusa: Allegri odlazi, Staru damu preuzima kreator čuda!
Vrijeme Maxa Allegrija u Torinu je isteklo (Foto: EPA)

Motta dolazi u Torino

Promjena na klupi Juventusa: Allegri odlazi, Staru damu preuzima kreator čuda!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus na kraju sezone će se razići s Massililanom Allegrijem, a mjesto trenera preuzet će Thiago Motta.

Massimiliano Allegri će na kraju sezone, po svemu sudeći, napustiti klupu Juventusa. Sky Italia tvrdi da sve sluti na kraj saradnje i već se nazire ime čovjeka koji će preuzeti vođenje Stare dame.

"Sve navodi ka tome da je kraj saradnje između Juvea i Allegrija. U tom slučaju glavni favorit za novog trenera je Thiago Motta", navodi Sky Italia.

Allegriju je ovo drugi mandat na klupi Bianconera. Vratio se u klub 2021. godine nakon dvogodišnje pauze i njegov povratak se nije ispostavio kao pravi potez.

Juventusu iz sezone u sezonu izmiču trofeji, tim igra zaista skromno i dobar dio navijača odavno traži promjene na klupi.

Oglasi

Čini se kako će ih konačno dobiti. Sportski direktor Cristiano Guintoli već je započeo proced dovođenja Thiaga Motte koji ove sezone radi čuda s Bolognom.

Ovaj tim igra zaista čudesan fudbal. Trenutno su na četvrtom mjestu tabele, dva boda su iza Juventusa i s timom koji je mnogo jeftiniji od onog kojim raspolaže Allegri.

Motta je također zainteresovan za posao u Juventusu. Neće tako biti nikakvo iznenađenje ako 41-godišnjak sjedne na klupu Bianconera u novoj sezoni.

Thiago Motta prethodno je vodio mladi tim PSG-a, Genou i Speziju, a Bolognu je preuzeo u septembru 2022. godine od pokojnog Siniše Mihajlovića.

Oglasi

Allegri pokvario status u klubu

Massimiliano Allegri definitivno je pokvario status kojeg je imao među navijačima Stare dame.

Uporno je iskusni stručnjak odbijao otići, doslovno je izluđivao sve izjavama koje je imao, a koje nisu imale nikakvu podlogu na terenu.

Od njegovog povratka u klub Juventus nije osvojio nijedan trofej za razliku od prvog mandata (2014-2019) kada su Bianconeri bili dominantni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je tako uzeo pet naslova prvaka, četiri nacionalna Kupa, dva Superkupa, te je dva puta igrao finala Lige prvaka.

Ukupno je na klupi Stare dame odradio 412 utakmica. Slavio je u njih 269, ima 62 remija i 71 poraz.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ambermen
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0
juve10
Nagađanja, opet. Nadam se da će ovaj put biti istina. Nevjerojatno kako uopšte dobijaju utakmice, kad neko kaže nije do trenera... Jarane, može ti se omaći jedna sezona ali tri zaredom da igraš i da svaku utakmicu na sreću dobiješ, to je umjetnost. Baron, mislim da bi alegri dobrodošao u Bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi