Čovjek više ne zna 'gdje udara': Allegri teško ponizio dijete od 18 godina
Allegri je napravio nevjerovatnu stvar (Foto - Daniele Buffa / AFP)

Želio biti junak i obilo mu se o glavu

Čovjek više ne zna 'gdje udara': Allegri teško ponizio dijete od 18 godina

M. Šljivak

Juventus je večeras u Napulju poražen s 2:1, a ponovo je u centru pažnje trener velikana iz Torina Massimiliano Allegri. On je ponizio 18-godišnjeg dječaka imena Joseph Nonge Boende.

Joseph Nonge Boende dobio je večeras šansu za igru u derbiju Napolija i Juventusa. 18-godišnji Belgijanac je zamijenio Fabija Mirettija u 76. minuti meča, te je postao tragičar jer je desetak minuta kasnije skrivio penal nakon kojeg je Napoli došao do pobjede.

Međutim, ono što mu je napravio trener Massimiliano Allegri mladi veznjak nikad neće zaboraviti. Odmah nakon što je izveden penal Allegri ga je odlučio izvesti iz igre.

Odlučio je trener Bianconera da mu Nonge Boende više ne može pomoći. Uveo je iskusnog Danila, ali već je bilo prekasno da se bilo šta napravi i Juventus je ostao bez bodova u Napulju.

Za mladog veznjaka iz Belgije ova noć neće proći dobro. Vlastiti trener ga je ponizio pred punim stadionom i sigurno da će mu sve veoma teško pasti.

Oglasi

Pitanje je samo zašto je uopšte uvodio momka u igru. Izgleda da je želio postati heroj, a na kraju će njegove silne odluke Bianconere koštati borbe za titulu prvaka.

Ovo je talentovanom tinejdžeru bio drugi nastup u Seriji A. Debi je imao protiv Salernitane, a nastupio je i u dvije utakmice Kupa.

Navijači odavno traže odlazak Allegrija, ali...

Massimiliano Allegri odavno nije omiljen među navijačima Stare dame. Odavno traže njegov odlazak, no rukovodstvo kluba mu slijepo vjeruje.

Svim navijačima Bianconera jasno je da pod vodstvom ovog stručnjaka nema apsolutno nikakvog napretka. Ipak, on daje obećanja koja kod rukovodstva tima prolaze i njegov posao je siguran.

Oglasi

Allegrijev posao je, prema navodima italijanskih medija, sasvim siguran. Izvjesno je da ostaje i naredne sezone u Torinu i to se sigurno neće dopasti navijačima najvećeg italijanskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nikom nije jasno šta on više može ponuditi. Igra mu je pročitana, gube se utakmice koje ozbiljan tim nikad ne bi i to je već postala konstantnost Juventusa.

Velikan iz Torina je posljednju titulu prvaka osvojio 2020. godine. S Allegrijem će je još čekati, to je izvjesno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1706096301
Aa
0 0
user1693697888
Ma bem ti staru vise ja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi