Posušje se spasilo u Konjicu

Igman u posljednjim minutama ostao bez velike pobjede u borbi za ostanak u ligi

Eldar Ganibegović

U okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovince u Konjicu su se sastali Igman i Posušje. Rezultat na kraju je bio 1:1, a domaći tim je bio bliže trijumfu.

Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu, imala više od igre, a nagrada dolazi u 40. minuti kada smo vidjeli vodeći pogodak domaćina.

Dobra akcija domaćih fudbalera je to bila, Mešinović je s desne strane oštro centrirao, a Hebibović na drugoj stativi dobrim udarcem trese mrežu golmana Galića.

U 45. minuti nova velika prilika za Igman i sebičnost Janketića. Imao je samog Ramića pred golom gostiju, ali šutirao je, a Galić odbranio.

Posušje je veliku šansu imalo u 53. minuti. Kamenar je izveo prekid, a Pavković pogađa stativu.

Kontra domaće ekipe u 64. minuti. Mešinović je sjajno uposlio Denkovića koji šutira s nekih sedam metara iskosa, lopta ide malo preko gola.

Igman je propustio još nekoliko šansi, a u 90. minuti dolazi kazna. Boban je centrirao, Kamenar pogodio za 1:1.

Poslije ovog meča Igman je deseti s 27 poena, bodom više od Željezničara koji je u zoni ispadanja. Posušje je šesto s 38.

Naredno kolo Posušju donosi domaći duel protiv Željezničara, dok će Igman u goste Širokom Brijegu.

WWin liga, 26. kolo:

Igman - Posušje 1:1 (Hebibović 40'; Kamenar 90')

IGMAN: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Dupovac, Bajrić, Đorić, Denković, Janketić, Ramić, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

POSUŠJE: Galić, Vrgoč, Petrović, Kamenar, Stapić, Erick, Marić, Maglica, Babić, Pavković, Boban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.