Rožman: Nismo bili mirni; Mulalić: Stjerali smo Sarajevo u zadnju trećinu

Reakcije trenera poslije meča na Koševu

Rožman: Nismo bili mirni; Mulalić: Stjerali smo Sarajevo u zadnju trećinu

Admin Čaušević

U susretu sa pet golova Sarajevo je pobijedilo Igman te je ostalo u trci za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Konačan rezultat glasio je 3:2 za Bordo tim. 

U izjavama poslije utakmice prvi pred mikrofon Arena Sport stao je trener Igmana Edis Mulalić koji je bio zadovoljan bez obzira na poraz svog tima.

Sarajevo je kvalitetniji tim i prvi proljetni meč na Koševu(2:2) je Sarajevo bilo bliže pobjedi, danas mi je drago da smo nakon primljenih golova težili da se vratimo, natjerali smo Sarajevo u zadnju trećinu, tu smo se digli i ostvarili napredak.

"Primili smo tri gola iz naše greške, možemo se uhvatiti za našu dobru utakmicu, za poraz ne možemo, ali i idemo dalje."

"Želja nam je bila da što brže dođemo do gola, mogli smo možda ranije uzvesti Ahmetovića, ali bi sa 4:1 bila utakmica gotova, ali se ne trebamo brojati."

Istakao je Mulalić da mu se vraćaju povrijeđeni igrači i da će i u ostatku sezone njegovi igrači imati šta za reći na terenu.

Oglasi

"Denković je nama zlata vrijedan. Mi ćemo svakom napraviti probleme kad smo kompletni. Evo i danas smo napravili probleme Sarajevu. Mislim da je utakmica bila u egalu."

Sa druge strane Simon Rožman je pohvalio svoje izabranike, ali je naglasio da ima mnogo prostora za napredak.

"Hvala navijačima i čestitke igračima na pobjedi. Imali smo puno toga za vidjeti. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom jer su se neke stvari trebali bolje riješiti. Ne znamo biti mirni. Trebamo mnogo stvari za ispraviti."

"Imamo plan A i plan B, najvažnije je da pobjeđujemo. Što se tiče sadržaja ima puno rezervi, ali ima dovoljno vremena do da se ispravi do kraja sezone."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovenac na klupi Bordo tima je dodao da se povrijeđeni Penaranda i Renan Oliveira vraćaju u trenažni proces, međutim naglasio je kako mu je važniji tim od individualnog kvaliteta.

Sarajevo će u narednom kolu na gostovanje Željezničaru, dok Igman čeka domaći susret protiv ove polusezone odličnog Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Što nisi povukao ekipu sa terena Slovenac? Poslije nepostojećeg penala, igranja rukom u šesnaestercu, nedusuđenih prekršaja pred tvojom klupom, red bi bio da povučeš ekipu.
2 2
mrkva
Bas volim ovaj rad sudija. Niste htjeli doci na sastanak eto vam sad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi