Prema mišljenju legendarnog golmana

Oliver Kahn: Trenutno postoji samo jedan tim koji je jači od Bayena

Edmir Škorić

Bivši legendarni golman Bayerna Oliver Kahn dao je intervju u kojem je rekao da u svijetu postoji tek jedna ekipa sa kvalitetnijim igračima od onih koje ima njemački velikan.

Liga prvaka ulazi u samu završnicu. U utorak smo dobili prve polufinaliste, a to su PSG i Borussia Dortmund, koji su eliminisali španske klubove Barcelonu i Atletico Madrid. Čast La Lige branit će Real Madrid koji večeras u Manchesteru protiv Cityja igra revanš četvrtfinala, nakon što je prvi duel u Madridu završen rezultatom 3:3.

Nijemci bi mogli imati dva učesnika u polufinalu, ako Bayern večeras na Allianz-Areni izbaci Arsenal. Prvi duel ovih timova odigran u Londonu završen je rezultatom 2:2.

Prije ove utakmice, Kahn je analizrao trenutne timove u Ligi prvaka i izjavio da samo jedna ekipa u svijetu trenutno ima bolje igrače od Bayerna. Spomenuo je i uskoro bivšeg trenera Bayerna Thomasa Tuchela, kojeg su upravo Kahn i Hasan Salihamidžić angažovali pred kraj prošle sezone kada su ga doveli na mjesto Juliana Nagelsmanna.

"Thomas Tuchel, koji je PSG vodio sa svojim teškim zvijezdama do finala Lige prvaka i koji je osvojio istu sa Chelseajem, ima toliko problema u Minhenu. Bayer Leverkusen je odigrao izvanrednu sezonu i ovo je bio jedini način da se zaustavi dominacija Bayerna", rekao je Kahn, koji je potom konstatovao:

"Osim Manchester Cityja, niti jedna ekipa trenutno nema kvalitetniji roster od Bayerna".

Bayern je godinama suvereno vladao Njemačkom, a sada je titula otišla u Leverkusen koji je pod vodstvom Xabija Alonsa već u 29. kolu osigurao svoj prvi naslov u Bundesligi.

Bayer igra i četvrtfinale Evropske lige protiv West Hama (slavio s 2:0 u prvoj utakmici u Njemačkoj), ali i finale Kupa Njemačke protiv Kaiserslauterna, koje će se igrati 25. maja u Berlinu.

Upravo se trener Apotekara Xabi Alonso smatrao najvećim kandidatom za nasljednika Tuchela, ali prema najnovijim informacijama iz Njemačke, najbolje kotira sada Julian Nagelsmann, koji će se po svemu sudeći vratiti u Minhen. On je trenutno selektor Njemačke i nakon Eura bi trebao biti na klupi Bavaraca.

U međuvremenu Bayern želi da spasi šta se spasiti da i da proba otići do samog kraja u Ligi prvaka. Revanš s Arsenalom za početak je ključan, potom bi mogao igrati polufinale sa Cityjem ili Realom, a u finalu PSG ili Borussia... Njemački novinari i tamošnja sportska javnost navija da se za trofej bore dvije njemačke ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To se već dogodilo 2013. godine kada je Bayern slavio sa 2:1 u Londonu, a golove za trenutnog viceprvaka Njemačke postigli su Mario Mandžukić u 60. i Arjen Robben u 89. minuti, dok je Ilkay Gundogan prethodno s 11 metara bio strijelac za Milionere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.