Čuveni sudija komentarisao sporni crveni karton Arauja: "Ovo nije ni prekršaj"
Defanzivac Barcelone isključen nakon 29 minuta igre u meču s PSG-om (Foto: Valentina Claret Panoramic / AFP)

Zanimljiva konstatacija

Čuveni sudija komentarisao sporni crveni karton Arauja: "Ovo nije ni prekršaj"

Midhat Šljivak

Barcelona je eliminisana iz Lige prvaka. PSG je na Montjuicu slavio s uvjerljivih 4:1 i prošao je u polufinale gdje ga čeka Borussia Dortmund, a dosta se nakon utakmice priča o crvenom kartu kojeg je rumunski sudija Istvan Kovacs pokazao Ronaldu Arauju.

U Barceloni kipte od bijesa nakon ispadanja iz Lige prvaka. Javno Katalonci tvrde da su ih sudije na čelu s Rumunom Istvanom Kovacsom pokrale i to govore na sav glas.

Glavni problem je crveni karton Ronaldu Arauju u 29. minuti utakmice. To je bio prijelomni trenutak jer je nakon toga krenula dominacija PSG-a.

Bivši sudija Eduardo Iturralde Gonzalez komentarisao je odluku rumunskog sudije i ističe kako ovo uopšte nije ni prekršaj.

"Ovo nije ni faul. Barcola se bacio", govori Itturalde Gonzalez za Cadena SER i dodaje:

Oglasi

"VAR se nije uključio jer su tamo smatrali da je odluka dobra. Opravdali su Kovacsovu odluku", navodi nekadašnji španski sudija.

Trener Barcelone Xavi Hernandez je također isključen s utakmice. Nakon meča se suzdržavao da ne kaže sve što ima.

"Čudno suđenje. Reći ću samo čudno. Bolje to nego da koristim drugu riječ", rekao je Xavi nakon utakmice.

Ipak, povratka Barci nema. Ispustili su Katalonci veliku šansu za plasman u polufinale i doživjeli su popriličan debakl na domaćem terenu.

Oglasi

Barca ostala bez 70 miliona eura

Barcelona je ispadanjem od PSG-a ostala bez 70 miliona eura i to je svakako veliki finansijski udarac za klub koji odavno diše na škrge.

Katalonci su prolazom u polufinale Lige prvaka mogli zaraditi dodatnih 20 miliona eura, ali mnogo veći je gubitak činjenica da su ispadanjem ostali bez plasmana na klupsko prvenstvo svijeta naredne godine.

Prvo FIFA takmičenje koje se organizuje naredne godine okuplja najbolje timove svijeta, a učesnici će dobiti minimalno 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Predstavnici Španije bit će madridski rivali Real i Atletico i ovo je svakako veliki udarac za Barcu i njene navijače.

Nisu se u Barci nadali ovakvom završetku sezone u Ligi prvaka, posebno kada su prvi meč u Parizu dobili s 3:2.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ituralde rekao da nije ni faul. Onda znajte da je sve čisto kao suza. Negreirina pudlica ...
1 4
NodzeRM
I xaviu se bacila reklama pod noge pa je sutao nije cigan trebao dobiti crveni!.. Ciganima!.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi