Obilježio jubiej

Edin Džeko izabrao svojih pet najboljih golova u PL

Edin Džeko je u nedjeljnoj utakmici protiv Liverpoola postigao svoj jubilarni 50. gol u engleskoj Premier ligi.

To je bio povod za kratku emisiju u režiji Manchester Cityja, koji je na svom klupskom kanalu objavio video razgovora sa našim napadačem povodom ovog dostignuća.

Džeko je u rukama držao tablet na kojem je gledao neke od svojih golova. Naš napadač se prisjetio svojih velikih utakmica i nezaboravnih trenutaka, te izabrao pet svojih najljepših, odnosno najdražih golova. 

Po njegovom mišljenju, najljepše golove je postigao Tottenhamu i Hullu, dok će se posebno sjećati pogodaka protiv Manchester Uniteda (6:1) i, naravno, gola protiv QPR u utakmici u kojoj je City osvojio prvu titulu prvaka u novijoj historiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, peti gol kojeg je Džeko odabrao je onaj postignut Newcastleu prije dvije sedmice.

U nastavku pogledajte razgovor sa Dijamantom klikom na sljedeći link koji će vas preusmjeriti na web stranicu Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.