Begonja stigao na posudbu

Zvanično: Široki Brijeg doveo još jedno pojačanje

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine Široki Brijeg večeras je putem zvanične stranice predstavio još jedno pojačanje za novu sezonu.

Plavi dres će u narednoj sezoni Premijer lige nositi Luka Begonja, 25-godišnji defanzivac koji na Pecaru stiže na posudbu iz Lokomotive.

Begonja je prošle sezone nastupao na posudbi u Sesvetama i za ovaj klub je odigrao 12 utakmica u 2. HNL-u uz četiri postignuta pogotka, a odigrao je i jedan meč za Lokomotivu u 1. HNL-u.

U redove Lokomotive stigao je početkom 2014. godine iz Zadra, a u prošlosti je upisao ukupno 17 nastupa za mlade reprezentativne selekcije Hrvatske (U-18, U-19 i U-20).

Podsjetimo, Široki Brijeg je od završetka sezone angažovao i Josipa Ćorića, te Luku Grubišića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.