Nestvarno je šta Ibrahim Šehić večeras 'skida' Cristianu Ronaldu

Jedinica bh. tima odličan na golu

Nestvarno je šta Ibrahim Šehić večeras 'skida' Cristianu Ronaldu

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić brani zaista čudesno u prvom poluvremenu meča protiv Al Nassra. Cristianu Ronaldu je golman Al Khaaleeja skinuo dva zicera.

Ibrahim Šehić za sada je istinski junak ekipe Al Khaleeja u duelu protiv Al Nassra čiji napad predvodi Cristiano Ronaldo.

Gosti su ušli u ovaj meč kao veliki favoriti u duelu 29. kola, na terenu se jasno vidi razlika u kvaliteti, ali Ibrahim Šehić u prvih 45 minuta nije dopustio da mu se mreža zatrese.

Dva zicera je bh. golman skinuo Cristianu. U 20. minuti Portugalac krade loptu odbrani domaćeg tima, izlazi sam pred Šehića, ovaj fenomenalno brani.

Druga velika odbrana stigla je u nadoknadi prvog dijela. Ponovo je CR oči u oči sa Šehićem, ali zatim slijedi još jedna spektakularna intervencija.

Oglasi

36-godišnjak je još jednom pokazao da definitivno ima još šta pokazati u golmanskom svijetu. Ovo su strašne odbrane.

Ibrahim Šehić je redove saudijskog kluba pojačao u ljeto prošle godine. Stigao je iz turskog Konyaspora.

Ove sezone je nastupio u 21 utakmici saudijske Pro lige. Primio je 26 golova, a sedam puta je sačuvao svoju mrežu.

Iskusni čuvar mreže proteklih godina je bio 'jedinica' fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio u 55 utakmica.

Top Komentari

vedin
Pa sto mu nije skidao u Zenici za reprezentaciju?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi