Imao je Bayern uspona i padova u Rummeniggeovoj službi, ali su i dalje ostali izuzetan klub (Foto: EPA)

Jasna poruka iz Minhena

Nakon Hoenessa produžio u Rummenigge: Bayern mora ostati među najboljim klubovima Evrope

Midhat Šljivak

Direktor Bayerna Karl-Heizn Rummenige dobio je novi ugovor.

Nakon što je nedavno ugovor produžio predsjednik Uli Hoeness, danas je ugovor do 2021. godine sa klubom potpisao i Rummenigge i tako će ovaj duo nastaviti sa poslom u bavarskom velikanu.

Legenda kluba je najavila da će se postarati da Bayern ostane među najboljim klubovima u Evropi.

"Hvala kompletnom upravnom odboru na povjerenju, posebno predsjedniku Uliju Honessu. Uspjeli smo zajedno da dignemo Bayern na sportskom i ekonomskom nivou. Sada je cilj da osiguramo da Bayern ostane jedan od najboljih i najuspješnijih klubova u Evropi", rekao je Rummenigge.

Prema najavama njemačkih medija, Rummenigge će se povući po isteku mandata 2021. godine, a na njegovo mjesto bi trebao doći Oliver Kahn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.