Vojo Ubiparip je ove sezone u 10 premijerligaških mečeva u dresu Tuzla Cityja postigao četiri gola

Dobio bh. državljanstvo

Dobar posao FK Tuzla City, Vojo Ubiparip putem Ivana Kostića

Edmir Škorić

Nakon Ivana Kostića, bosanskohercegovačko državljanstvo dobio je i Vojo Ubiparip.

Uprava Tuzla Cityja radi dobar posao, pa su tako dvojica igrača iz Srbije dobila bh. državljanstvo ove zime, što znači da se u timu otvorilo prostora za dovođenje novih stranaca.

Podsjećamo da je prošlog mjeseca iskusni stoper Ivan Kostić dobio državljanstvo BiH, a sada se u građane BiH upisao i Vojo Ubiparip.

Ubiparip je rođen u Novom Sadu, a u bogatoj karijeri je igrao za neke inostrane klubove kao što su mađarski Vasas, te poljski klubovi Lech i Gornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije Tuzle bio je stanovnik Sarajeva, igrao je za FK Željezničar, a u dosadašnjem dijelu sezone je postigao četiri gola na 10 premijerligaških mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.