Navijači Arsenala bijesni nakon lakrdije u korist Manchester Cityja: "Ma dajte im odmah titulu"

Evidentna je greška glavnog sudije u ovoj situaciji

Navijači Arsenala bijesni nakon lakrdije u korist Manchester Cityja: "Ma dajte im odmah titulu"

Esmer Oštraković

Manchester City ostvario je ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Brightona, a konačan rezultat bio je 4:0.

Poveli su gosti nakon prelijepog gola De Bruynea, ali Engleska bruji o onome što se desilo prije drugog gola Manchester Cityja.

Naime, Foden je vodio loptu prema kaznenom prostoru svog protivnika, a na snimku se jasno vidi da se okliznuo i pao bez ikakvog kontakta.

Ipak, sudija je nakon što su na njega izvršili pritisak igrači Manchester Cityja odlučio da svirne prekršaj, a u nastavku je Foden upravo iz tog prekida postigao gol za 2:0.

Smatraju navijači Arsenala da je taj gol "ubio" utakmicu, ali su i jako bijesni jer je uopšte dosuđen prekršaj u ovoj situaciji.

Oglasi

"Foden se okliznuo i dobio prekršaj. City zabija gol da "ubije" utakmicu. Kao sat. Šokantno, ponovo", napisao je jedan navijač Arsenala na popularnoj mreži X.

Nije to naravno bio jedini komentar, jer navijači Arsenala koji se bori sa Manchester Cityjem za titulu su bijesni.

"Sudija je oklijevao, ali su ga onda okružili igrači Mancheste Cityja. A, šta je sa pravilom da dijelite kartone kada vas igrači okruže? To ne važi za City?", dodao je drugi navijač Arsenala.

"Ma dajte im odmah titulu", napisao je još jedan bijesan navijač Arsenala.

Situaciju u kojoj je dosuđen prekršaj nad Fodenom možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Kada je riječ o samoj utakmici Manchester City je do vodstva stigao u 17. minuti preko Kevina De Bruynea.

Do prednosti od 2:0 Manchester City stiže u 26. minuti utakmice. Foden je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogađa jednog igrača Brightona i vara Stellea, te ulazi u gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osam minuta kasnije bilo je 3:0. Foden je primio lijep pas u kaznenom prostoru nakon greške domaće odbrane i matirao je golmana Brightona.

Konačan rezultat od 4:0 postavio je Alvarez golom koji je postigao sredinom drugog poluvremena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Engleske sudije su postale klasični medij za namiještanje utakmica. Ne štimaju se rezultati samo Sitiju, štimalo se i to jako dobro i Čelsiju prije neki dan, protiv Junajteda, dobili su 2 nepostojeća penala, ovaj drugi nije bilo nikakve reakcije iz VAR sobe, sudija pokazao na penal i hajmo ga izvesti! Izgleda da je u sve umiješan i smiješni Junajtedov trener Ten Hag. Frajer je upravo na toj svojoj lijevoj strani izveo Garnača i uveo Rašforda, koji je, iako najčešće igra upravo na lijevoj strani, završio potpuno na desnoj. Za razliku od Garnača nije se vidio do kraja meča i djelovao je kao da igra za protivnike. Kod nepostojećeg penala nije ga bilo na mapi, a ni kod gola nakon kornera, nije bilo nikoga da izađe na Palmera, čak nije bilo nikoga da stoji na liniji šestaestreca, upravo da spriječi tako nešto. Ako nije umiješan onda je lik gluplji od najglupljeg trenera na svijetu, jer je sve uradio kako ne treba. A trebao je samo da nahrani cuke i ništa da ne dira do kraja tekme....
0 0
Interista
Naravno da se ****iju namješta, sve za arapske pare i najgori trener stoljeca koji bez par milijardi nemoze doci nu u plasman za ligu prvaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi