Italijanski tim odjednom završio tri posla: 14 miliona za igrače Juventusa, Uniona i Salernitane

Na ljeto potpisi

Italijanski tim odjednom završio tri posla: 14 miliona za igrače Juventusa, Uniona i Salernitane

Eldar Ganibegović

Kraj sezone se bliži, manje-više je u ligama dosta toga poznato. Klubovi već gledaju ka ljetnom prijelaznom roku, a Genoa je u jednom danu završila tri potpisa.

Radi se o trojici igrača koji već igraju za ovaj tim, a klub je odlučio da će otkupiti njihove ugovore i na ljeto će postati i zvanično članovi bivšeg prvaka Italije.

Prvi na listi je norveški veznjak Morten Thorsby. On je stigao na posudbu iz Union Berlina za 350 hiljada eura, a njemačkom timu pripast će još četiri miliona eura.

Ove sezone je nastupio na 23 meča u svim takmičenjima. Postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Treba dodati da mu igranje za Genou nije jedino iskustvo u Italiji jer je igrao i za Sampdoriju, a još je u karijeri nastupao za Heerenveen u Nizozemskoj, te Stabak, Lyn i Hemig u Norveškoj.

Za reprezentaciju Norveške debitovao je u novembru 2017. godine i do sada je skupio 17 nastupa.

Oglasi

Zadnji vezni Emil Bohinen je sljedeće ime na toj listi. Također se radi o Norvežaninu.

Ljetos je stigao u Genou na posudbu iz Salernitane koja će za njega inkasirati još dva miliona eura.

Do sada je upisao 17 nastupa ove sezone i očigledno zadovoljio ukuse struke. On je ranije u karijeri igrao još za moskovski CSKA i norveški Stabaek.

Tačno 40 puta je igrao za mlađe selekcije Norveške uz jedan pogodak. Na debi u A selekciji još uvijek čeka.

Posljednji na listi je belgijski defanzivac Koni De Winter. Za njega će dati i najviše novca, ukupno osam miliona eura i to Juventusu.

Pokazao se ove sezone kao sjajno pojačanje za Genou. Nastupio je na 28 utakmica i upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijete je Liersea, bio je kratko u Zulte Waregemu, prije dolaska u Akademiju Juventusa 2018. godine, te je još igrao i za Empoli kao posuđen igrač.

U mlađim selekcijama Belgije nastupio je 28 puta uz jedan pogodak, a u martu ove godine debitovao je i za A tim u prijateljskoj utakmici protiv Irske (0:0).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi