Posušje desetkovano u Mostaru

Čeka ih težak ispit

Posušje desetkovano u Mostaru

Samir Mlaćo

Danas se igraju susreti 30. kola Wwin lige naše zemlje.

Program otvaraju od 18 sati Velež i Posušje, a u istom terminu igraju Željezničar i Tuzla City.

Rođeni su svakako favoriti pred svojim navijačima, a u prilog im ide i to da su gosti desetkovani za ovaj meč.

Zbog tri žuta kartona u kadru neće biti Vinka Rozića i Nikole Mandića, a veliki problem je i viroza koja je poharala ekipu sa Mokrog Doca.

Već od ranije nema sjajnog veziste Ericka koji mora na operaciju, a za današnji susret itekako su upitni i Dario Pavković, Leonardo Petrović, te Frane Maglica, Zvonimir Begić i Gabrijel Boban.

Gabrijel Boban
Gabrijel Boban HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: FW

Statistika

24 nastupa
22 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
6 golova
Oglasi

Petrović i Begić bi mogli ipak biti na klupi, no nije očekivati da će im šef struke Denis Ćorić pružiti šansu kada nisu ni blizu toga da pruže maksimum.

Veliki je to udarac za Posušje, ali biće to i prilika za nogometaše sa manjom minutažom do sada.

Svi oni će tako dobiti priliku da se dokažu i skrenu pažnju na sebe, te 'osiguraju' i mjesto za narednu sezonu.

Posušje je hit ove sezone, a trenutno je ovaj tim na petom mjestu sa 41 osvojenim bodom. U posljednja dva meča upisali su dva poraza, najprije od Borca, a zatim od Zrinjskog, oba puta po 1:0.

Prema prikazanom, zaslužili su više od 'nule', no navedeni susreti već su zaboravljeni.

U Posušju i pored svih problema vjeruju da će danas pružiti dobar otpor i u otvorenoj utakmici se nadigravati sa Rođenima.

Do kraja sezone Posušje očekuje i gostovanje Sarajevu, te domaći susreti sa Slogom Doboj i Zvijezdom 09. Kako god, biće ovo sezona Posušje za pamćenje, posebno zbog toga što su nakon prvog dijela bili u borbi za opstanak, no serijom dobrih rezultata 'pobjegli' su ka gornjem dijelu tabele, ali i osvojili brojne simpatije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno se to odnosi na fer i korektno igranje na svakom meču, što je bio najbolji odgovor na špekulacije da će ovaj tim 'pomoći' određenim klubovima te u mnogome odrediti konačan rasplet sezone.

To se nije desilo, Posušje je zadalo glavobolje mnogima i tako pokazalo pozitivnu sliku bh. nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi