Kapiten Zeničana predvodio je Čelik u Goraždu do velikog preokreta, gdje su od minus 21 u posljednjoj četvrtini na kraju slavili vrijednu pobjedu u borbi za prvo mjesto

Šest kola do kraja regularnog dijela

Nikad zanimljivija A1 liga u košarci: Pola lige u borbi za plasman u play-off

Dino Kurbegović

Takmičenje u A1 ligi za košarkaše ove sezone sigurno da je najinteresantnije do sada, čak šest ekipa su u borbi za prva četiri mjesta koja vode u play off, dok je i interesantno u borbi za opstanak

I proteklo A1 ligaško 17. kolo donijelo je mnogo iznenađenja i najavilo pravu dramu u posljednjih šest kola.

Dvije utakmice u Hadžićima i Bugojnu su završene pobjedom gostiju nakon produžetka, dok je OKK Čelik također kao gost slavio u Goraždu i to nakon velikog preokreta i postignutih 41 poena u posljednjoj četvrtini utakmice.

U derbiju kola vodeći Promo je bio bolji od IBU Spartansa, dok je Turbina novom domaćom pobjedom uhvatila priključak za ekipama koje se bore za doigravanje. Među četiri prvoplasirane ekipe zadržala se i ekipa Igman BU koja je upisala četvrtu uzastopnu pobjedu.

Rezultati 17. kola A1 lige BiH:

Hadžići: Bošnjak – Travnik 79:87 (produžetak)

Donji Vakuf: Promo – IBU Spartans 98:70

Ilidža: Igman BU – Brčko Distrikt 87:64

Jablanica: Turbina – Živinice 82:75

Bugojno: Iskra – Konjic 102:107 (produžetak)

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Goražde: Radnički – Čelik 81:84

Nakon 17.kola u vodstvu je Promo s omjerom 12-5, slijede OKK Čelik, Igman Burch i IBU Spartansa s omjerom od 11-6. Na začelju Radnički ima omjer 7-10, Živinice su na omjeru 5-12, dok je Iskra na posljednjem mjestu sa skorom 4-13.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.