OKK Čelik na krilima sjajnog Avdibegovića teškom mukom savladao KK Bošnjak
Najstariji na terenu ponovo je bio i najbolji, Avdibegović igra nevjerovatnu sezonu i čini se da su za njega godine samo broj, budući na ono što pokazuje na terenu sa svojih 36 godina zaista nevjerovatno

A1 liga u košarci, 16.kolo

OKK Čelik na krilima sjajnog Avdibegovića teškom mukom savladao KK Bošnjak

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Bošnjaka večeras su u zeničkoj Areni odigrali zanimljivu utakmicu u okviru 16.kola A1 lige BiH. Na kraju pobjeda je pripala ekipi Čelika, koja je slavila rezultatom 72:64.

Zeničani su u ovaj meč ušli s omjerom od devet pobjeda i šest poraza, dok su gosti iz Hadžića u Zenicu doputovali s omjerom od sedam pobjeda i osam poraza. Čelik je bio pod imperativom pobjede kako bi ostao u vrhu tabele, ali i pred ovaj meč imali su dosta problema s povredama i bolestima igrača.


Prvu četvrtinu izabranici Armela Mujakovića odigrali su sjajno, a rezultat 28:11 dovoljno govori kakvu su košarku demonstrirali Zeničani. Ipak u drugoj četvrtini gosti igraju dosta bolje u odbrani, dok su u napadu preko dvojca Klještan-Džafić zadavali velike probleme domaćinu. Na kraju druge četvrtine rezultat na semaforu glasio je 45:35 za ekipu Čelika.

U trećoj četvrtini gosti pokušavaju da spuste razliku ispod 10 poena razlike za Zeničane, što im je na kraju i uspjelo, tako da se u posljednjih 10. minuta utakmice ušlo pri rezultatu 61:53 za Čelik.
U posljednjoj četvrtini dosta uzbuđenja, pet minuta prije kraja utakmice gosti su stigli na samo pet poena zaostatka, bilo je 66:61 za Čelik, što je bio dovoljan razlog da trener domaće ekipe uzme minutu odmora. Do kraja utakmice gosti nisu imali dovoljno snage, ali i širine u rosteru kako bi preokrenuli rezultat. Zeničani su na kraju teškom mukom slavili pobjedu rezultatom 72:64 (28:11, 17:24, 16:18, 11:11).

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika ponovo je sjajan bio kapiten Armin Avdibegović s 20 poena, Podojak je ubacio 13, dok je dobar bio i Dragolj s 11 poena i 12 skokova. U redovima ekipe Bošnjaka, Željko Klještan i Meris Džafić ubacili su po 16 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila 10 u sezoni, te uz šest poraza zauzimaju treću poziciju na tabeli, s druge strane Bošnjak je ostao na sedam pobjeda u sezoni, te se nalaze u sredini tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi