Sarajevski tim se priprema za još jedan derbi u nizu. Sloboda sigurno neće biti lagan rival za Želju

Težak ispit pred sarajevskim timom

FK Željezničar odradio trening pred duel sa FK Sloboda: Na čemu je tim Amara Osima najviše radio?

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

FK Željezničar sutra na Tušnju igra veliki derbi protiv tuzlanske Slobode.

Ekspedicija Plavih se već nalazu u Tuzlanskom kantonu, a Plavi su danas odradili posljednji trening pred utakmicu.

Trener Amar Osim odveo je svoje izabranike na stadion u Devetaku. Odrađen je lakši trening u kojem su se uvježbavale mnoge stvari.

Prvi dio treninga proveden je u igru popularne ševe, zatim je odrađen šuterski dio treninga, a radilo se na prekidima.

Željezničar će sa Slobodom odigrati direktan duel za plasman u Evropu. Plavi su za sada na četvrom mjestu sa 40 bodova, a Sloboda je šesta sa tri boda manje.

Antonio Pavić povrijeđen

S ostatkom ekipe nije trenirao jedino defanzivac Antonio Pavić, koji je, kako su rekli iz medicinskog tima sarajevskog kluba, povrijedio stopalo i gotovo sigurno neće biti sutra na raspolaganju Osimu.

Pavićevo odsustvo za Željezničar će svakako predstavljati hendikep, pogotovo ako se zna da se radi o igraču koji je u ovoj sezoni jedan od najstandardnijih, a za koju će se opciju Osim odlučiti ostaje da se vidi.

Da Plave očekuje iznimno teška utakmica šef stručnog štaba je naglasio i uoči samog puta u Lukavac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igramo protiv direktnog konkurenta, ako odigraš neriješeno, ostaćemo ispred njih. Oni su jako nezgodna ekipa, to su ekipe koje su bolje plasirane od nas osjetile na svojoj koži. Nismo mi u poziciji da kažemo dobićemo sve, naravno niko ne igra na remi, ali ako ispadne neriješeno, prihvatićemo to kako jeste, a tabela pokazuje kako jeste", kazao je, između ostalog, Osim.

Susret na Tušnju se igra sutra sa početkom od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.