Rezultat utakmice iz Serije A obradovao tim s ovih prostora s 800 hiljada eura

Cluj kasira novac

Rezultat utakmice iz Serije A obradovao tim s ovih prostora s 800 hiljada eura

Eldar Ganibegović

Zbog današnjeg rezultata u Seriji A, jedan tim s ovih prostora inkasirat će dodatnih 800.000 eura na ime bonusa ranije dogovorenog.

Ranije danas u okviru 37. kola italijanske Serije A Cagliari je gostovao kod Sassuola i slavio s 2:0.

Prvi gol je viđen u 71. minuti kada je pogodio Prati, da bi u prvoj minuti nadoknade konačan rezultat s 11 metara postavio Lapadula.

Domaći tim je meč završio s igračem manje nakon što je u nadoknadi dva žuta kartona dobio Henrique.

Ovom pobjedom je Cagliari osigurao ostanak u Seriji A, dok je Sassuolo putnik u Seriju B jer se nalazi na 19. mjestu i ima pet bodova manje od Udinesea koji je prvi iznad crte.

Zbog ostanka Cagliarija u eliti italijanskog fudbala, rumunski Cluj inkasirat će 800.000 eura kroz bonus.

Oglasi

Naime, Cluj je ovog ljeta odlučio da proda Simonea Scuffeta Cagliariju koji je odmah platio dva miliona eura.

Pored tog iznosa, klub iz Transilvanije je u golmanov ugovor ugradio klauzulu prema kojoj klub sa Sardinije mora platiti dodatnih 800.000 eura ako ostane u ligi.

Osim ovoga, Cluj je inkasirao 200.000 eura ranije ove sezone, jer je Scuffet upisao više od 10 nastupa kao starter u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove je sezone Scuffet bio redovan starter na golu Cagliarija. Upisao je 31 nastup u svim takmičenjima.

Siguran putnik u niži rang u Seriji A je i Salernitana, dok u posljednjem kolu nekoliko timova može na 18. mjesto - Empoli (sada je 18. s 33 boda), Udinese, Frosinone, te Verona ako ne slavi sutra na gostovanju kod Salernitane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi