Problemi za FK Željezničar pred duel na Tušnju

Defanzivac propustio trening

Problemi za FK Željezničar pred duel na Tušnju

Naredno premijerligaško kolo za fudbalere Željezničara donosi gostovanje na Tušnju kod Slobode.

Plavi će nastojati ostvariti pozitivan rezultat kako bi se približili trećoj poziciji koja vodi u Evropu, a dan prije utakmice otputovali su u Lukavac, gdje su na stadionu DSK Devetak odradili i posljednji trening.

S ostatkom ekipe nije trenirao jedino defanzivac Antonio Pavić, koji je, kako su rekli iz medicinskog tima sarajevskog kluba, povrijedio stopalo i gotovo sigurno neće biti sutra na raspolaganju Osimu.

Pavićevo odsustvo za Željezničar će svakako predstavljati hendikep, pogotovo ako se zna da se radi o igraču koji je u ovoj sezoni jedan od najstandardnijih, a za koju će se opciju Osim odlučiti ostaje da se vidi.

Da Plave očekuje iznimno teška utakmica šef stručnog štaba je naglasio i uoči samog puta u Lukavac.

"Igramo protiv direktnog konkurenta, ako odigraš neriješeno, ostaćemo ispred njih. Oni su jako nezgodna ekipa, to su ekipe koje su bolje plasirane od nas osjetile na svojoj koži. Nismo mi u poziciji da kažemo dobićemo sve, naravno niko ne igra na remi, ali ako ispadne neriješeno, prihvatićemo to kako jeste, a tabela pokazuje kako jeste", kazao je, između ostalog, Osim.

Utakmica se, podsjetimo, igra u subotu s početkom u 20:00 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija na utakmici je Luka Bilbija iz Banjaluke, a pomoćnici su Radislav Kačavenda iz Gradiške i Stefan Tešanović iz Sarajeva. Četvrti sudija je Zoran Grbić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
velika steta..ovaj ne zna jeli poso ili doso!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi