Kramarić bez srca i duše dotukao igrača Bayerna: Doslovno je počeo plakati od muke, sanjat će Hrvata
Foto: Epa

Hat-trick Hrvata

Kramarić bez srca i duše dotukao igrača Bayerna: Doslovno je počeo plakati od muke, sanjat će Hrvata

Admin Čaušević

Andrej Kramarić je na fantastičan način završio sezonu hat-trickom protiv ni manje ni više nego slavnog Bayerna. Hrvat je u drugom poluvremenu uništio Bavarce, a pojedine igrače najtrofejnijeg njemačkog kluba natjerao na suze.

Po prvi put nakon 13 godina Bayern je sezonu Bundeslige završio na trećem mjestu. U posljednjem kolu na gostovanju kod Hoffenheima doživljen je potpuni debakl.

Bayern je odlično ušao u utakmicu te vrlo brzo poveo sa 0:2 i niko nije mogao naslutiti da će u ostatku meča uslijediti fijasko, posebno u drugom poluvremenu.

Slavne Bavarce je uništio, u posljednje vrijeme fantastični, Andrej Kramarić koji je u razmaku od 20-ak minuta uspio tri puta matirati Manuela Neuera.

Hrvat je prvo zabio u 68. minuti za 2:2, da bi u 85. i 87. minuti još dva puta matirao legendarnog golmana te tako potvrdio fantastičnu formu.

Nakon što je utakmica završena pojedini igrači Bayerna su od muke počeli plakati, prvenstveno se to odnosi na Joshuu Kimmicha, dugogodišnjeg simbola Bavaraca.

Oglasi

Kimmich je stao pred navijače najtrofejnijeg njemačkog kluba i jednostavno se slomio od emocija što dovoljno govori koliko mu je teško pao poraz.

[twitter]https://twitter.com/SimplyGoal/status/1791850309582536821[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/tekkersfoot/status/1791850851306263027[/twitter]

Za Kramarića je ovo bio prvi hat-trick u sezoni te je definitivno najbolje od sebe ostavio za kraj pošto mu je ovo bila i najbolja partija u takmičarskoj godini 2023/24.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon postignutog gola hrvatski napadač je skinuo i dres zbog čega je požutio. Njegovo slavlje je definitivno razumljivo jer se tri gola slavnom Bayernu ne postižu svaki dan.

Tako je Hoffenheim sezonu završio na sedmom mjestu te izborio plasman u Konferencijsku ligu. Ko zna da li će istu igrati i Hoffenheim pošto se spominje njegov transfer nakon osam godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi