Ono što ofanzivcima Cityja nije pošlo za nogom, jeste Kompanyju, koji je u 70. postigao spetkakularan gol za veliku pobjedu

Građani otvaraju šampanjac

Golčina Kompanyja za neopisivu sreću na Etihadu, City 90 minuta od nove titule

Edmir Škorić

Manchester City je u "utakmici sezone" ugostio Leicester i na Etihadu slavio s 1:0, pa se našao na prag odbrane titule u Premier ligi.

City je u posljednjem meču pretposljednjeg, 37. kola Premier lige dosta teško došao do pobjede nad Leicesterom.

Gosti su hrabro igrali, otvoreno, mada su uglavnom morali da se brane i da čuvaju svoj gol. Uspijevali su u tome punih 70 minuta, a onda su primili pogodak koji je Cityju donio veliki pomak ka tituli.

Tima Pepa Guardiole je uglavnom vodio glavnu riječ i dominirao je od početka, a Schmeichel je sjajnim odbranama držao goste u životu, tačnije navijače Liverpoola, koji su se potajno nadali iznenađenju u Manchesteru.

Imao je veliku šansu Aguero u 69. minuti, Schmeichel je odbranio, a onda je iskusni stoper Vincent Kompany zabio eurogol za veliko slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ima 95 bodova, bod više od Liverpoola, a do kraja je ostalo još jedno kolo. Sljedećeg vikenda City gostuje Brightonu, dok će Liverpool ugostiti Wolverhampton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.