Bura u Srbiji se ne smiruje: "Da je ovo pravna država, pohapsili bi sve sudije"

Mirko Poledica se oglasio

Bura u Srbiji se ne smiruje: "Da je ovo pravna država, pohapsili bi sve sudije"

Eldar Ganibegović

U Srbiji odnosno tamošnjem fudbalu vlada velika bura nakon utakmice Železničara iz Pančeva i Novog Pazara. Sudijska lakrdija obilježila je ovaj meč uprkos tome što postoji VAR, a sada se oglasio i Mirko Poledica, predsjednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost".

U srpskoj Super ligi lakrdija. Jučer je Železničar na svom terenu slavio protiv Novog Pazara s 3:1.

Glavni sudija utakmice io je Pavle Ilić. Dosudio je nevjerovatan penal kada je lopta u leđa pogodila Adešinu, prvotimca gostiju.

Nije mogao da šuti Mirko Poledica, predsjednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost", koji je bio vrlo oštar i direktan.

"Cijela Srbija je znala šta će danas biti u Pančevu. Pavle Ilić morao da „opravda“ što je sudio dva derbija za redom.

Lopta pogađa igrača u LEĐA, svira se penal. VAR se ne oglašava. Dejan Santrač koji vodi klub iz sjenke delegirao sudije. Ovo je slika srpskog fudbala i FSS", naveo je na X-u Poledica, koji je potom dodao:

Oglasi

"Da je Srbija pravna država, pohapsili bi danas sve članove Sudijske komisije FSS, kao i sudiju Pavla Ilića, zajedno sa VAR sobom.

Ovo što su danas radili, ovo nema nigdje na svetu. Snimke sa utakmice poslat ću svim relevantnim svjetskim sportskim institucijama".

FK Železničar Pančevo: Penal čist kao suza

Na Facebooku oglasio se i tim iz Pančeva. Uz objavljen snimak tvrde da je penal čist kao suza.

"Lakat je sastavni dio ruke! Penal čist kao suza!

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iz priloženog snimka se vidi da su neistiniti navodi pojedinih medija da je lopta igrača protivničke ekipe pogodila u leđa, već da je u pitanju igranje rukom u šesnaestercu", istakli su.

Lakat je sastavni deo ruke! Penal čist kao suza! Iz priloženog snimka se vidi da su neistiniti navodi pojedinih medija...

Posted by FK Železničar Pančevo on Sunday, May 19, 2024

Top Komentari

Eldoo13
Kakav lakat sunce vam vase,jeste li slijepi. Bolje da se niste oglasavali i da je pogodjen igrac u lakat ruka uz tijelo i sa male udaljenosti tako da se to nikada ne svira,osim kad je pod moranje...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi