Dva svijeta različita: Radeljić i Sučić su rođeni u BiH, pogledajte kako su ispratili himnu Hrvatske
Foto: Cropix

Scena pred finale Kupa Hrvatske

Dva svijeta različita: Radeljić i Sučić su rođeni u BiH, pogledajte kako su ispratili himnu Hrvatske

Admin Čaušević

Utakmica finala Kupa Hrvatske počela je intoniranjem himne te zemlje, a posebnu pažnju su privukli Stjepan Radeljić i Petar Sučić, fudbaleri koji su rođeni u BiH te su igrali za omladinske selekcije naše zemlje.

Proteklih mjeseci Sučić se našao u centru pažnje nakon što je odlučio da odbaci mladu reprezentaciju BiH te odluči pristati za Hrvatsku.

Tom prilikom se našao na određenom udaru prvenstveno zbog svojih izjava da u Bugojnu nije mogao kupiti dres Hrvatske, izuzev onog Luke Modrića.

Hrvatska je brzo dobila zeleno svjetlo od FIFA, a odlični veznjak koji je inače rođen u Livnu, a odrastao je u Bugojnu, još uvijek čeka previ zvanični nastup za Vatrene.

Sučić nikada nije krio da mu je Hrvatska prva domovina iako je rođen u BiH. To je pokazao i postupkom kada je intonirana "Lijepa naša" pred okršaj Dinama i Rijeke u prvom duelu finala Kupa.

Bivši fudbaler Zrinjskog je svoju desnu ruku stavio na srce baš kao i ostali igrači Dinama koji imaju hrvatsko državljanstvo. Kako je to proteklo pogledajte ovdje.

Oglasi

Inače, on je i sam prije nekoliko dana odgovorio svim kritičarima na odabir da igra za Hrvatsku.

"Tu odluku donio sam sa svojom porodicom i normalno je da će neki to poštovati, a neki ne. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu sam donositi odluke, isto tako i trpjeti posljedice, ali neću se obazirati na komentare."

"Mislim da je na meni da se nastavim truditi, raditi i davati sve od sebe. Ovo što sam izabrao, izabrao sam srcem i mislim da je to jedino ispravno", rekao je Sučić.

Sa druge strane Radeljić koji je svojevremeno bio i član juniorske selekcije Hrvatske. Stameni štoper iz Nove Bile je mirno stajao kao ostali "stranci".

Radeljić je mirnim stajanjem "ispoštovao" himnu Hrvatske; Foto: Cropix

Inače, Radeljić ovog proljeća igra fantastično, jedan je od stubova odbrane Rijeke zbog čega se našao i na radaru novog selektora BiH, Sergeja Barbareza.

Informacije iz Hrvatske su takve da će se defanzivac rođen u Novoj Biloj odazvati Barbarezu za junske prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze_ono_na
Do kad cete smarati sa Sucicem?
7 2
Agger_44
Nažalost momak koji nema veze s hrvatskom osim sto je katolnik igra za Hrvatsku i ponosi se time. Al bilo kako bilo sretno mu
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi