Španac želja mnogih

Guardiola zbog suspenzije napušta City i već se zna koji klubovi ga žele dovesti

Endin Čaušević

Manchester City je izbačen iz UEFA-inih takmičenja za naredne dvije sezone zbog kršenja finansijskog fair playja.

Klub s Etihada jučer je dobio šokantne vijesti od UEFA-e i neće moći igrati u Evropi naredne dvije godine, a pored toga City će morati platiti i novčanu kaznu u iznosu od 30 miliona eura.

Manchester City najavio je odmah da će uložiti žalbu na ovu odluku UEFA-e i barem koliko-toliko pokušati spasiti situaciju. No, teško je da će UEFA tek tako popustiti jer se radi o zaista ozbiljnim prekršajima engleskog kluba.

Ukoliko kazna ostane na snazi i nakon žalbe onda je jasno da City čekaju dvije teške godine. Već sada se špekuliše da će mnoge zvijezde napustiti klub jer žele igrati Ligu prvaka, a kofere će vjerovatno spakovati i Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španskom stručnjaku neće biti teško naći posao, a već su neki klubovi pokazali interes za njega. Navodno, Juventus je u najboljoj poziciji jer su pregovarali s Guardiolom i prije ove kazne.

Engleski mediji prenose da su Guardioline moguće destinacije pored Juventusa još PSG i minhenski Bayern. No, sve će biti jasnije kada UEFA donese konačnu odluku nakon žalbe Manchester Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.