San je ispunjen, Kozina će dugo pamtiti jučerašnji dan: Mnogo emocija, izvanredan osjećaj
Trenutak kada je Kozina sa 11 metara zatresao mrežu Širokog Brijega

Željko Petrović mu pružio šansu i donio veliku radost

San je ispunjen, Kozina će dugo pamtiti jučerašnji dan: Mnogo emocija, izvanredan osjećaj

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

03.05. 2024. godine dugo će po lijepom pamtiti mladi član HŠK Zrinjski Mostar Marko Kozina (18).

Kozina je upisao prve seniorske minute, dobio ovacije cijelog stadiona i na kraju sve začinio pogotkom sa 11 metara. Dan iz snova za mladića koji je u juniorima Zrinjskog pokazuje iz kola u kolo da je spreman za 'velike stvari'.

Mangupski je to 'pročitao' i iskusni trener Željko Petrović, najavio ga uoči meča, a onda mu i pružio šansu. Petrović je skoro pa pola sata pružio Kozini, nije to bilo pet minuta u kojima mladi igrači bukvalno i ne vide loptu, a klubove se itekako pohvale.

Ovo je bilo potpuno drugačije, pa je na kraju nagrađen i Petrović. Na press konferenciji je odmah i spomenuo talentovanog mladića koji je ove sezone u Omladinskoj Premijer ligi za juniore postigao deset pogodaka.

"Drugo poluvrijeme ću pamtiti samo po penalu Kozine, on je debitovao i dao treći gol. To je najljepši momenat utakmice", rekao je Petrović na press konferenciji.

'Hladnokrvan' je bio Kozina kada je sinoć uzeo loptu i stavio 'tačku na i'.

Oglasi

Kozina je bio izuzetno raspoložen za igru, a na kraju je nagrađen i pogotkom te ovacijama sa tribina FOTO: SportSport                                                                        

Nakon meča govorio je za Zrinjski TV.

"Osjećaj je izvanredan, puno je emocija. Ne znam šta mi više pada na pamet... Važna utakmica za nas, hvala trenerima Omladinske škole koji su me spremili i podučili, a onda hvala i treneru Željku Petroviću te njegovim pomoćnicima na povjerenju i prilici u prvom timu".

Ulazak na teren dugo će pamtiti.

"Bilo je baš treme, ali zvuk navijača i njihovo navijanje mi je sve olakšalo. Lakše je bilo", dodao je Kozina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je sinoć slavio sigurnu pobjedu, a Plemići već sada razmišljaju o prvom duelu finala Kupa sa FK Borac koji se u srijedu igra u Mostaru. Debi Kozine, sama izvedba te na kraju i pogodak dokaz su i dobrog rada škole nogometa Zrinjskog. Plemići su u svim selekcijama u borbi za sami vrh, a mladi nogometaši se nadaju da će mnogi dobiti šansu i u prvom timu.

Jedan san je sinoć ispunjen.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi