Šerbečić ponovo u idealnom timu kola u Super ligi Srbije
Ponovo je u idealnom timu kola stameni defanzivac kluba iz Šumadije

Ostat će enigma zašto je otpisan na Koševu

Šerbečić ponovo u idealnom timu kola u Super ligi Srbije

Samir Mlaćo

Ostat će velika enigma zbog čega je Besim Šerbečić otpisan u FK Sarajevo.

Učinio je to Simon Rožman, sasvim neočekivano, a onda je Šerbečić izvršavao svoje obaveza prema bordo klubu, no nije bio u kadru prvog tima.

Zatim je dobio poziv iz Kragujevca gdje je velike stvari počeo tada praviti Feđa Dudić. Prihvatio je, dva kluba su postigla dogovor o posudbi do kraja 2024. godine, a Šerbečić je brzo postao prvotimac kluba koji je hit u Super ligi Srbije.

I krenule su pohvale. Radnički je hit sezone, cijela Srbija priča o Kragujevčanima, stilu igre, prepunim tribinama, a Evropa je tako blizu.

Na korak su do historijskoj uspjeha Dudićevi izabranici. U četvrtak su imali težak ispit. Gubili su 2:0 od Mladosti iz Lučana, a onda slavili 3:2.

Junak je bio upravo Šerbečić koji je sjajno reagovao u gužvi i na kraju postao junak. Nije samo zadužen za čuvanje svog gola, zna stameni defanzivac i pogoditi i sada je to potvrdio.

Oglasi

Sasvim očekivano, ponovo se našao u idealnom timu kola. Šerbečić je zauzeo mjesto u zadnjoj liniji idealnog tima 33. kola, a pored njega je i saigrač Milutin Vidosavljević.

Zanimljivo da je Vidosavljević izabran i za igrača kola, što je svakako lijepo priznanje i za sam klub sa Čika Dače.

Radnički je u četvrtak imao veliki broj prilika, sjajno je branio golman Mladosti Saša Stamenković, pa je Feđa Dudić poslije meča ga posebno pohvalio i istakao da je uvjeren da će Stamenković biti u timu kola.

To se i desilo, a tu su još i Veličković, Olayinka, Nikčević, Hwang, Rodić, Dragović, Stanković...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički već u srijedu gostuje kod TSC-a, a zatim ide na megdan Crvenoj zvezdi na Marakani. Poslije toga će ugostiti Vojvodinu, a sezonu završiti gostovanjem kod Partizana.

Zvezda je već novi prvak i ima 84 boda, Partizan ima 70, a Bačka Topola 66. Radnički je na 59, a Vojvodina i Čukarički imaju po 54.

Top Komentari

Ende
Cuj ostace enigma, lik bio ubjedljivo najgori stoper lige... i smanjite dozivljaj, nije isto igrati u kragujevcu i u Sarajevu. U srbiji postoje 3 ekipa sa nekim rejtingom, ovo ostalo je sve u rangu nasih GOSKova
1 2
Hanibal
Serbecica i Guliasvilija pod hit vratiti s posudbe.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi