Stiže novi veznjak

Dok mnogi troše stotine miliona, nevjerovatni Mourinho za samo 15 miliona dovodi sjajno pojačanje

Esmer Oštraković

Jose Mourinho već je krenuo sa slaganjem ekipe za narednu sezonu, a prvi na listi za dovođenje je veznjak Southamptona Pierre-Emile Hojbjerg.

On košta samo 15 miliona funti, a riječ je o izvrsnom defanzivnom veznom koji bi itekako donio nešto novo u igru Tottenhama.

U ovaj transfer trebao bi biti uključen desni bek Tottenhama Kyle Walker-Pieters koji će put Southamptona.

Ipak, ne radi se o zamjeni igrača nego će Tottenham za Hojbjerga platiti 15 miliona funti, dok će Southampton za Walker-Pietersa platiti 12 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southamptonu je ovo posljednja šansa da unovči svog nogometaša jer ima još samo godinu dana ugovora, a najavio je odlazak.

Tako su donijeli odluku da ga prodaju, kako na kraju naredne sezone ne bi otišao kao slobodan igrač, te su tako barem malo profitirali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.