Umro 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua: "Koja je svrha života..."

Velika tragedija

Umro 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua: "Koja je svrha života..."

Edmir Škorić

Iz Kameruna dolaze užasne vijesti. Naime, tamošnji mediji tvrde da je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua umro.

Kamerunski portal 237online.com objavio je tužnu vijest i tragične vijesti, a sada se oglasio i sama borilačka zvijezda, ostavivši srceparajuću poruku.

"Koja je svrha života ako nas je ono od čega se zubima i noktima borimo da pobjegnemo konačno najviše pogodilo!?" Ngannou je objavio na X u ponedjeljak. "Zašto je život tako nepravedan i nemilosrdan? Zašto život uvijek uzima ono što nemamo? Jebeno sam umoran."

Nekoliko obožavatelja i suboraca brzo je uputilo dobre želje Kameruncu, uključujući Conora McGregora.

Irac, koji ima četvero djece, odgovorio je na Ngannouovu objavu i rekao: "Jako mi je žao što čujem za tvoj gubitak.Francis, moje molitve su s tobom i tvojom porodicom u ovom trenutku".

Oglasi

Ngannou, koji je odrastao u Batieu u Kamerunu, gdje ga je odgojila samohrana majka, na sličan je način dobio ogromnu podršku od onih u svojoj domovini, a bivši UFC prvak ostao je iznimno blizak svojim korijenima.

Šest uzastopnih pobjeda u kojima je pokazao svoju moć udaranja donijelo mu je borbu za naslov u teškoj kategoriji protiv Stipe Miočića, ali je pretrpio poraz u 2018. godini. Na kraju je postao superzvijezda u sportu, pobijedivši u 17 od svojih 20 borbi u MMA-u, postavši UFC prvak u teškoj kategoriji 2021. godine.

Odustao je od promocije krajem 2022., potpisavši za Professional Fighter's League (PFL), i od tada je zaronio u svijet boksa. Ngannou se borio protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, pretrpjevši tijesan poraz od Gypsy Kinga, prije nego što je Kamerunac teško izgubio od AJ-a.

U svojoj borbi protiv Joshue u martu, koja je Ngannouu navodno donijela oko 15 miliona funti, Kamerunac je nokautiran u drugoj rundi nakon razornog udarca.

Ngannou je ovog ljeta trebao debitovati u PFL protiv aktuenog prvaka Renana Ferreire, iako je to sada neizvjesno nakon tragičnih vijesti.

Top Komentari

Scheky78
Skinite vise ovu vjest stoko morbidna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti