Baš je dugo i trajala! Raspada se balkanska kolonija na Bosforu, Livaković i Džeko će put juga

Već odlaze?

Baš je dugo i trajala! Raspada se balkanska kolonija na Bosforu, Livaković i Džeko će put juga

Admin Čaušević

Kako sada stvari stoje balkanska kolonija u Fenerbahču bi mogla potrajati manje od godine jer turski mediji uveliko pišu o transferima najveći klupskih zvijezda kao što su Edin Džeko i Dominik Livaković. 

Sa velikim očekivanjima su u Fenerbahčeu ušli u aktuelnu sezonu. Prvo je stigao Edin Džeko, zatim su angažovani Dominik Livaković te Dušan Tadić. Vrhunski igrači s kojim bi se krenulo na titulu.

Stvari su išle odlično za Fenerbahče do unazad nekoliko sedmica kada se počeo gubiti korak za Galatasarayem, dok i dešavanja van terena svakako nisu išle na ruku istanbulskim Kanarincima.

Nezadovoljni tretmanom prije svih od strane sudija iz Fenerbahčea su čak prijetili i istupanjem iz lige, a sve se odrazilo na rezultate. Čak je Livaković i fizički napadnut na jednom od mečeva kada je dobio udarac od navijača Trabzonspora.

Zbog svih dešavanja nije čudo zašto je Livaković odlučan u namjeri da napusti Istanbul nakon samo jedne sezone. Navodno je i određena njegova cijena.

Fenerbahče za hrvatskog golmana planira inkasirati 10 miliona eura, a jedini koji su spremni izdvojiti taj novac su klubovi iz Saudijske Arabije gdje postoji ozbiljan interes za jedinicu Vatrenih.

Oglasi

Put juga osim Livakovića bi mogao i Edin Džeko pogotovo nakon vijesti koje su turski mediji plasirali u četvrtak i tiču se novog napadača Fenerbahčea.

Navodno je višestruki prvak Turske krenuo po Vedata Muriqija koji je u prošlosti igrao na Sukru Saracoglu stadionu i sada je u planu povratak napadača s Kosova.

Turski mediji pišu da Džeko ima ponuda iz Saudijske Arabije te bi iste trebao i prihvatiti što znači novi transfer za najboljeg strijelca u historiji reprezetnacije.

Fenerbače bi mogao napustiti i Dušan Tadić. Povratak u Vojvodinu je otpao, ali ne i u Ajax gdje je proveo najbolje dane svoje karijere. Kopljanici planiraju rekonstrukciju tima, a jedna od meta je i Tadić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Preostaje da se vidi šta će biti i sa Radetom Krunićem. Veznjak je doveden na posudbu iz Milana s pravom otkupa. Do sada nije zadovoljio pa povratak u Italiju je vrlo moguć.

Ispao je Fenerbahče iz Konferencijske lige i Kupa Turske, turski Superkup je igrao s juniorima, dok u prvenstvu kasni pet bodova za Galatasarayem. Sve sluti na još jednu neuspješnu sezonu...

Top Komentari

Baton_BIH
Saudija je na Istoku ne na Jugu ! majku vam Glupu
0 0
user1615040743
Jbg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi