Frane Ikić postiže pogodak za Željezničar u meču protiv Zrinjskog

Plavi pobijedili Plemiće

Jedan, ali vrijedan: Ikić pogodio za pobjedu FK Željezničar protiv HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH na Grbavici savladao ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0.

Izuzetno čvrsta igra viđena je na Grbavici, a na kraju je domaći tim uspio da zabije taj gol koji im je donio pobjedu.

Željezničar je mogao povesti već u trećoj minuti. Štilić sa 20-ak metara šutira pod same rašlje protivničko gola, Soldo fantastično brani. Uzrvratio je Zrinjski tri minute kasnije preko Ivančića, no njegov udarac je neprecizan.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli apsolutno ništa, a nova uzbuđenja viđena su u 30. minuti kada gosti imaju dobru šansu. Tičinović pokušava lobom matirati Erića, lopta odlazi tik pored gola.

Do kraja prvog poluvremena apsolutno ništa vrijedno spomena nije se desilo na Grbavici i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Željezničar je imao šuteve u drugom poluvremenu preko Bekrića i Štilića, Soldo je siguran, a zatim u 66. minuti Ivan Enin fenomenalnim udarcem pogađa prečku i to je bila najbolja šansa za Plemiće u utakmici.

A onda u 71. minuti smo konačno vidjeli pogodak. Semir Štilić ubacuje iz slobodnjaka, a Frane Ikić se najbolje snalazi i pogađa za 1:0.

Mogao je Željezničar šest minuta kasnije zabiti i drugi gol. Nakon kornera šutira Kosorić, Soldo sjajno brani i spašava svoj tim. Potom je i Hajdarević prijetio Soldi, no golman Zrinjskog je i njegov udarac odbranio.

Plemići nisu mogli previše da naprave u fazi napada. Napadi su im izgledali tromi i Željezničar je sve bez problema branio i na kraju su Plavi zadržali vodstvo i došli su do vrijedna tri boda protiv direktnog rivala u borbi za vrh tabele.


Premijer liga BiH, 6. kolo:

Željezničar - Zrinjski 1:0

Željezničar: Erić, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović, Blažević, Štilić, Bojo, Lendrić, Ikić, Šehić, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Soldo, Jakovljević, Čorluka, Zlomislić, Arežina, Ivančić, Todorović, Bekić, Enin, Filipović, Tičinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti