Uvjerljiva pobjeda nad Olimpikom

HŠK Zrinjski se pobjedom na Koševu uključio u borbu za titulu prvaka

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Zrinjski je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladao ekipu Olimpika sa 3:0 i došao je do važna tri boda u borbi za plasman u Evropu.

Zrinjski dobro otvara ovaj meč. Stvorili su početni pritisak na Olimpik i uspjeli su da povedu u ranoj fazi meča.

Igrala se osma minuta kada je Juranović dobro prošao nekoliko igrača domaćeg tima. Ruši ga Horić u zoni šuta, a Miloš Filipović spektakularno zabija iz slobodnjaka za prednost od 0:1.

Olimpik potom preuzima igru na svoju stranu i domaći stvaraju dvije velike šanse. Prvo je u 14. minuti Čurjurić spektakularnim udarcem uzdrmao stativu, a zatim je sedam minuta kasnije Osmanović promašio zicer. Varvodić je odbranio.

Horić u 30. minuti pokušava prema golu gostiju, nije bio precizno, da bi zatim zaprijetio ponovo Čurjurić minut kasnije, nije bio precizan.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još jedan dobar pokušaj Filipovića u samom finišu, ali je Kačavenda ovog puta dobro odbranio i na odmor se otišlo vodstvom Plemića od 0:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti su stigli do drugog gola. Filipović ovog puta bilježi asistenciju, a Magdić zabija prvi gol sezone za prednost od 0:2.

Potom je Jakirović majstorski zatvorio utakmicu. Prepustio je loptu domaćem timu koji nije imao pravo rješenje u napadu, te do kraja meča nisu napravili gotovo ništa pred golom Zrinjskog.

U sudijskoj nadoknadi meča gosti su došli do trećeg gola. Ivančić je zabio nakon nesebične asistencije Todorovića i postavio je konačan rezultat susreta od 0:3.

Mostarci su osvojili tri važna boda u borbi za Evropu, a Olimpiku predstoji velika borba za ostanak. Zrinjski u narednom kolu igra protiv Sarajeva, a treba istaći da će u ovom meču igrati bez Nemanje Bilbije koji je suspendovan nakon što je danas dobio treći žuti karton.

Zrinjski se potpuno uključio u borbu za titulu prvaka, u narednom kolu čekaju Sarajevo i Premijer liga će itekako biti interesantna do samog kraja.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Olimpik - Zrinjski 0:3

FK Olimpik: Kačavenda, Milović, Horić, Hasanović, Osmanović, Čurjurić, Isić, Perišić, Gavrić, Lekanić, Handžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Zlomislić, Mašić, Bekić, Jakovljević, Enin, Filipović, Magdić, Juranović, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.