Foto - FK Borac

Da je više ovakvog fudbala...

Otvoreno i efikasno: Borac u odličnoj utakmici savladao Slobodu!

Midhat Šljivak

Borac je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u odličnom meču pobijedio tuzlansku Slobodu s 3:1.

Odlično prvo poluvrijeme u Banjaluci donijelo je dva gola i dosta odličnih šansi s obje strane.

Domaći prvi prijete u sedmoj minuti preko Melega, a zatim i Zakarića, no promjene rezultata nije bilo.

Ćorić u 14. minuti dobro šutira, Bukvić brani, a zatim je zaprijetila i Sloboda preko Predragovića, Ćetković je siguran.

Minut kasnije Begić iz dobre pozicije prebacuje gol, Meleg potom ponovo gađa neprecizno i do 34. minute mreže su u Banjaluci mirovale.

U 34. minuti domaći tim je poveo. Vojnović šutira s distance, Bukvić loše reaguje i odbija loptu na nogu Jove Lukića koji zabija za 1:0.

Sloboda nakon primljenog gola kreće naprijed. Mehmedović je u 37. minuti iskušao Ćetkovića, a u nastavku akcije gosti dolaze do gola.

Dženis Beganović se izborio za loptu u kaznenom prostoru, pao je, sudija Adis Mulahasanović se nije oglasio, a lopta dolazi do Fedora Predragovića koji sjajno zabija za 1:1.

Do kraja prvog dijela još nekoliko dobrih šansi. Jovo Lukić u 39. minuti iz odlične pozicije šutira pored gola, a zatim Bukvić brani udarac Zakarića.

Sloboda je imala bolju završnicu prvog dijela. Balić i Husejinović su iz dobrih pozicija šutirali neprecizno i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaćin dolazi do drugog gola. Ćorić u 47. minuti odlično centrira, a Milan Vušurović prekrasno glavom zabija za 2:1.

Potom je uslijedio period bez previše uzbuđenja. Nije bilo pravih šansi sve do 73. minute kada Borac stiže do trećeg gola.

Goran Zakarić sjajnom loptom pronalazi Vušurovića, a ovaj zabija za 3:1.

Imala su oba tima do kraja još nekoliko dobrih šansi. Međutim, promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:1 za Borac.

Aktuelni prvak BiH polusezonu završava sa 30 bodova, a Sloboda je osvojila šest manje.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Borac - Sloboda 3:1

Borac: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Begić, Vojnović, Dujaković, Lukić, Meleg, Vušurović, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Bukvić, Ćivić, A.Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Maksimović, Predragović, Kapetanović, Balić, Karišik, Mehmedović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.