Nova pobjeda Zrinjskog

Nemanja Bilbija za novi rekord Zrinjskog, ali nevjerovatno je šta je uradio golman Rudara

Edmir Škorić

Vodeći tim Premijer lige BiH, HŠK Zrinjski, gostovao je u Prijedoru kod Rudara, a završeno je podjelom gostiju (1:0).

Zrinjski je bio daleko najkvalitetniji tim u prvom dijelu sezone, stekao je dobru bodovnu prednost, ali unatoč tome u mostarskom klubu naglašavaju da je važno da ostanu čvrsto na zemlji, da gledaju samo sebe i da ništa ne prepuštaju slučaju.

Plemići su proljetni dio sezone otvorili jako dobro, odigrali su kvalitetan meč, pa iz Prijedora nose sva tri boda ka jugu zemlje. S obzirom na remi Tuzle City jučer protiv Slobode, povećana je razlika na 14 bodova između dvije vodeće ekipe.

Meč u Prijedoru obilovao je šansama i pravo je čudo da je završeno sa samo jednim golom. U prvih 45 minuta gosti iz Mostara nešto opasniji i konkretniji, ali se Rudar odbranio. U samoj završnici prvog dijela gosti su tražili penal jer je lopta pogodila Sadikua u ruku, ali sudija Kazlagić odmah je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Inače, najbolju priliku u prvom dijelu imao je Janković, ali je njegov udarac odbranio Šćekić. Bilo je to u posljednjem napadu Mostaraca prije odlaska na pauzu.

Na startu drugog dijela Kamenar je imao veliku šansu, no Šćekić je opet sjajno intervenisao. Ćorluka je zamalo postigao spektakularan gol, ali je u 54. minuti prečka bila saveznik Prijedorčana.

Pokušavali su i domaći i gosti da do kraja postignu gol i da dođu do sva tri boda, a onda u 76. minuti praktično ni iz čega Zrinjski je poveo. Velika greška golmana Rudara Šćekića, koji je neshvatljivo ispustio loptu, a Bilbija postže svoj 18. gol u Premijer ligi ove sezone. Do kraja je veliku šansu imao Hadžić, ali se Šćekić danas razbranio i bio je fantastičan izuzev greške koja je na kraju koštala njegov tim jednog boda.

Ovo je bila deseta uzastopna pobjeda Zrinjskog u Premijer ligi i time su postavili novi klupski rekord. Sada Plemićima nedostaju još dvije pobjede kako bi nadmašili rekord Željezničara od 12 pobjeda iz sezone 2011/12.

Zrinjski je ispao iz Kupa i u srijedu nema obaveza, a narednog vikenda ugostit će ekipu Radnika, a u 22. kolu gostovat će na Tušnju Slobodi. Prijedorčane čeka domaći duel s Leotarom, pa gostovanje ekipi Radnika u Bijeljini.

Rudar - Zrinjski 0:1

Rudar: Šćekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Santos, Mandić, Knežević, Hodžić, Marić, Jakupović, Redžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Bašić, Malekinušić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Kamenar, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.