Četiri gola u mreži Slobode

City slavio u derbiju i gurnuo Slobodu u opasnu situaciju

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla City je u gradskom derbiju s 4:1 savladao Slobodu. 

Već nakon nepune tri minute bilo je 1:0.

Sjajno je Mehanović proigrao Tomaševića, ovaj centrira na vrh peterca gdje je tražio Krpića, ali Emir Jusić u pokušaju da interveniše matira svog golmana, Semira Bukvića za sjajan početak derbija.

U debetoj minuti velika šansa za Slobodu. Husejinović je ubacio, neko spušta za Predragovića koji ispaljuje projektil u prečku gola Cityja. Nakon toga odbijenac malo pored gola.

Novi dobar pokušaj u 33. minuti, ali za City. Mehanović je sjajno proigrao Krpića koji šutira iz voleja, a Bukvić odbija u korner.

Smiraj prvog poluvremena donosi penal za City. Maksimović je povukao Mišića za dres i dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti naredni meč protiv Borca, a nominalno domaći tim danas je imao priliku duplirati vodstvo.

Nije je iskoristio. Sulejman Krpić pogađa samo desnu stativu gola Semira Bukvića.

Na otvaranju drugog dijela u igru kod Tuzle ulazi Džafić i samo 35 sekundi nakon toga eurogol za 2:0. Mehanović mu je petom ostavio loptu, a ovaj vanjskim dijelom stopala sjajno matira Bukvića.

Nisu se igrači Slobode ni oporavili od šoka, a Bukvić je opet morao vaditi loptu iz mreže. Devedžić je pogriješio, to koristi Krpić i pogađa za 3:1.

Sedam minuta nakon toga, poslije jednog slobodnog udarca, Ramić pogađa glavom za 3:1, no više od toga Sloboda u ovoj utakmici nije mogla.

Beganović je u 69. minuti postigao gol, ali nakon što je lopta već ranije napustila teren, pa je on opravdano poništen.

Za kraj efikasnog derbija, kombinacija dvojice rezervista i četvrti gol. Mendeš je sjajno ubacio za Džafića koji s pet metara lagano pogađa za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice. 

Tuzla City je druga i ovom pobjedom je i matematički izborila historijski nastup u Evropi, dok je Sloboda u jako teškoj situaciji. Nakon ove utakmice mogu slaviti što Rudar nije pobijedio Posušje, pa su ostali tri boda iznad crte.

Sada crno-crveni iz Tuzle imaju 29 bodova na desetom mjestu, a 11. Rudar 26. 

Do kraja Sloboda ima utakmice protiv Borca, Sarajeva i Željezničara i čeka ih jako težak ispit kada je borba za ostanak u ligi u pitanju.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Tuzla City - Sloboda 4:1 (Jusić 3' (AG), Džafić 46', 88', Krpić 49'; Ramić 57')

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehanović, Čeliković, Mišić, Doffo, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Husejinović, Ramić, Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Karišik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.