Zrinjskom pobjeda u Prijedoru

Nevjerovatni Bilbija na najbolji način obilježio poziv Peteva, Wagneru nikad nije bio bliže

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici sezone, novi prvak HŠK Zrinjski slavio je u Prijedoru protiv Rudara s 2:0.

Utakmica u Prijedoru nije imala prevelik rezultatski značaj s obzirom da su domaći ranije ispali, a gosti iz Mostara jako davno obezbijedili novu titulu u Premijer ligi.

Unatoč tome, treneri su izveli jake sastave, igralo se maksimalno, stvoren je određen broj šansi, a na kraju su viđeni novi golovi Nemanje Bilbije za novu pobjedu ubjedljivo najbolje ekipe ove sezone u Premijer ligi. Nedavno je produžio ugovor sa Zrinjskim, pa će vrlo brzo po svemu sudeći da prestigne legendarnog Brazilca.

Novopečeni reprezentativac BiH zabio je 32. i 33. gol u Premijer ligi, ukupno 102 u dresu Plemića i ima 123 u Premijer ligi ukupno, pa mu sada nedostaju još samo dva da stigne Wagnera na listi vječnih strijelaca.

On je prvi pogodak postigao u 65. minuti, kada je iz neposredne blizine nakon gužve u šesnaestercu Rudara loptu poslao u mrežu, a drugi u 85. minuti s bijele tačke.

U prvih 45 minuta gosti iz Mostara bili su bolji, a najbolje šanse imali su preko Bašića u 31. i Tičinovića u 35. minuti, dok smo slabo šta vidjeli od strane domaćih igrača.

Rudara je nešto konkretniji bio u nastavku, pa imao dobre pokušaje preko Santosa i Hodžića, da bi ipak Plemići došli do dva gola, pa su na najbolji način okončali ovu sezonu.

Zrinjski je 33 kola osvojio čak 84 boda, imao je učinak od 26 pobjeda, šest remija i jednog poraza. Rudar je na dnu sa 26 bodova i Prijedorčani će od naredne sezone vjerovatno igrati u Prvoj ligi RS.

Rudar - Zrinjski 0:2 (Bilbija 65m 85 - penal)

RUDAR: Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Santos, Bilbija, Kulenović, Dojčinović, Hodžić, Radulović, Amoah.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Soldo, Trajkovski, Ćorluka, Zlomislić, Bašić, Šakota, Savić, Jakovljević, Janković, Tičinović, N. Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.