Casemiro je zavidan mladom saigraču?

Stvorilo se veliko rivalstvo u svlačionici Reala: "Nije ga želio ni pogledati"

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Aurelien Tchouameni ovog se ljeta pridružio Real Madridu.

Tchouameni je na Santiago Bernabeu došao iz Monaca i ovaj 22-godišnji veznjak smatra se jednim od najvećih talenata na Starom kontinentu. S obzirom da je plaćen čak 80 miliona eura, to onda i nije nikakvo čudo.

Mlada zvijezda bila je na radaru PSG-a, ali je na kraju njegova želja bila da obuče dres slavnog Reala, te je potpisao ugovor do 2028. godine. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je debitovao za A reprezentaciju Francuske i to protiv Bosne i Hercegovine te je u međuvremenu postao standardan među Trikolorima.

U prošloj sezoni odigrao je više od 50 klupskih utakmica te se može reći da na Bernabeu stiže sa određenim iskustvom bez obzira što ima 22 godine.

I dok su u Realu svi s oduševljenjem primili mladog Francuza, navodno je jedan od iskusnijih Realovaca jako "zavidan" i "neprijateljski nastrojen" prema njemu. El Nacional je izvijestio da je Casemiro razvio osjećaj zavisti i neprijateljsva prema svom novom kolegi i da još uvijek nisu komunicirali.

Nekoliko izvora bliskih svlačionici Real Madrida povjerilo je ovu vijest španskom mediju. Los Blancosi su poznati po igranju u formaciji 4-3-3, koja dopušta mjesta samo za jednog defenzivnog veznjaka. Već nekoliko godina slavni trio Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro zapovijeda veznim redom, a Brazilac igra na poziciji defenzivnog veznog igrača.

Sada, međutim, osjeća da mu je stigla direktna konkurencija, a još se radi o igraču s rastućom reputacijom i neko je ko ima dosta kvaliteta i talenta. Zdrava rivalstva su uvijek dobra i mogu biti produktivna za sve, ali čini se kako je malo zdravog u ovom novom rivalstvu u Real Madridu.

El Nacional je također objavio kako je Casemiro jedva i gledao u lice Tchouamenija kada je ovaj stigao, a još uvijek njih dvojica nisu razgovarali.

Bilo je nagađanja o Brazilčevoj budućnosti na Santiago Bernabeu otkako je Tchouameni stigao, ali Carlo Ancelotti je sretan što su obojica u timu, mada je jasno da bi Casemiro jako teško podnio da bude rezerva tek pridošloj mladoj zvijezdi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.