Može li Eden Hazard promjenom pozicije spasiti karijeru u Real Madridu? "Mogao bi nam tu koristiti"
Foto - EPA

Carlo Ancelotti želi da ga isproba na novoj poziciji

Može li Eden Hazard promjenom pozicije spasiti karijeru u Real Madridu? "Mogao bi nam tu koristiti"

M. Šljivak

Eden Hazard ulazi u novu sezonu s Real Madridom.

Kraljevi su prošle sezone igrali čudesan fudbal. Osvojili su titulu prvaka Evrope i Španije i sada je pred njima veliki izazov da odbrane trofeje.

Real je odradio jako dobar prelazni rok. Došli su Aurelien Tchouameni i Antonio Rudiger, a klub su napustili Luka Jović, Isco, Gareth Bale i Marcelo.

Dosta se govori i o eventualnom odlasku Edena Hazarda. Carlo Ancelotti nema ništa protiv toga, ali ni protiv njegovog ostanka u klubu.

Hazard bi čak mogao dobiti i novu poziciju na terenu. Ancelotti je najavio da će ga koristiti na poziciji 'lažne devetke' i da vjeruje da bi se tamo mogao dobro snaći.

"Ideja je da isprobam Edena Hazarda na poziciji 'lažne devetke'. Moglo bi nam to donijeti dosta koristi", rekao je Carlo Ancelotti.

Belgijanac će prvu šansu da se pokaže na novoj poziciji imati u El Clasicu protiv Barcelone koji se igra 23. jula u Las Vegasu, a zatim slijede dueli s Americom i Juventusom.

Hazard se nije snašao u Realu. Iako je plaćen 100 miliona eura 2019. godine Belgijanac nije pokazao sve što zna i imao je zaista velikih problema s povredama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga ga mnogi i nazivaju jednim od najvećih promašaja u historiji kluba. Niko se ne bi bunio da on ode i vidjet ćemo hoće li se to desiti već ovog ljeta.

Eden Hazard je tokom protekle tri sezone u Realu odigrao samo 66 utakmica i postigao je šest pogodaka. Ipak, osvajao je trofeje i to će zauvijek ostati upisano u njegovoj karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kiss
Može al bi bilo bolje da ga koristi bar sad umjesto Luke jer je ovaj u godinama a i pokazao se i dokazao,dosta više
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi