Da vam je neko prije 10 godina pričao da ćete ovo vidjeti rekli biste mu da je lud
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena Messija i Ramosa

Da vam je neko prije 10 godina pričao da ćete ovo vidjeti rekli biste mu da je lud

M. Šljivak

PSG je danas odigrao prvi pripremni meč u sezoni i pobijedio je niželigaša Quevilly Rouen s 2:0.

Izmiješani tim francuskog prvaka nije imao previše problema protiv mnogo slabijeg rivala i pobijedio je golovima Sergija Ramosa i Djeidija Gassame.

Za pogodak Sergija Ramosa najveće zasluge idu Lionelu Messiju. Argentinac je iznudio penal, a zatim ga je prepustio Ramosu i ovaj je pogodio za 1:0.

Ramos i Messi su u Parizu postali jako dobri jedan prema drugom. To prije 10-ak godina, pa čak i manje niko nije mogao ni zamisliti jer su na terenu, ali i van njega bili veliki rivali.

Sergio je godinama bio kapiten Real Madrida, Leo je predvodio Barcelonu. Bilo je tu teških udaraca, žestokih uvreda i niko nije ni slutio da će među ovim fudbalerima nekad vidjeti prijateljski odnos.

Oglasi

Međutim, profesionalizam je očigledno kod obojice veliki. Messi i Ramos dosta se druže u Parizu, posebno tokom klupskih aktivnosti i često razgovaraju.

Tako je bilo i danas na utakmici. Često su razmjenjivali riječi, a zatim je Argentinac kolegi iz ekipe odlučio prepustiti izvođenje penala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da vam je neko prije 10 godina rekao da će se ovako nešto desiti, vjerovatno biste ga nazvali ludim.

Ipak, u fudbalu je sve moguće, pa i da se rodi prijateljstvo između nekad zakletih neprijatelja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi