Sadist uzeo dušu igračima Reala, neki nisu znali šta ih je snašlo

Koristio je svoju metodu

Sadist uzeo dušu igračima Reala, neki nisu znali šta ih je snašlo

A. Čaušević

Posljednjih dana u centru pažnje su treninzi kroz koje prolaze igrači najboljih timova današnjice. 

Real Madrid je već godinama među najuspješnijim timovima svijeta, igrači ove ekipe bilježe sjajne rezultate, pa je tako osvojena dupla kruna.

Neotpjevani heroj 14. Lige prvaka je svakako Antonio Pintus, čuveni kondicioni trener koji ima specifične metode treniranja.

Pintus je u svojoj 30-godišnjoj karijeri timove u kojim je radio svojim metodama odveo do osam finala Lige prvaka, posljednji put prije nekoliko mjeseci u Pariz gdje je savladan Liverpool.

Već na startu priprema igrači Reala su na lica morali staviti specijalne maske za hipoksiju i onda je počeo kondicioni ''maskar."

Oglasi

Ove su maske dizajnirane kako bi pokušale simulirati učinke treninga na visini ograničavanjem ulaska i izlaska zraka pomoću ventila, posebno tokom kardiovaskularnih vježbi, čime se treniraju dišni mišići.

Interesantno da je trening počeo ujutro u osam te su se igrači Reala u kampu zadržali nekoliko sati, a Pintus im je već na startu zadao opasan režim rada.

Ovaj "čudotvorac" je bez ikakve najave prije 12 mjeseci stigao u Real, zapravo samo se vratio na Santiago Bernabeu, a 59-godišnjak je prethodno radio s igračima Juventusa, Chelseaja i Marseillea.

Pintus je morao da zaustavi učestale Realove povrede, a osim toga, njegov zadatak je bio da "osposobi" i ojača igrače koji su često doživljavali povrede poput Edena Hazarda ili Danija Carvajala.

A Pintus je onda sve promijenio u Madridu. Igrači su provjeravani praktički svaki dan. Osoblje je pratilo sve osnovne pokazatelje, kao što su snaga i brzina. Italijan se također odlučio pobrinuti za prehranu nogometaša te je prilično učinkovito proveo reviziju klupskih obroka. Svi su se morali predati njegovom režimu bez iznimke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sardinijski plan" je na kraju urodio plodom, Carlo Ancelotti i njegov sunarodnjak su njime uspjeli da zaustave brojne povrede igrača, koji su bivali mnogo jači i moćniji, a na kraju je klub bez problema stigao do titule u Španiji i ima večeras priliku da u Parizu osvoji Ligu prvaka.

Pintusa je u Madrid prvi doveo Zinedine Zidane, koji je s njim prvi put radio prije 20 godina, dok je još bio igrač Juventusa. Francuz se prisjetio bolova u nogama nakon napornog treninga, ali morao je osjećati zahvalnost kada je imao dovoljno snage da odigra čak dva meča zaredom u jednom danu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi